Timofejev: Studio B će biti ubijen

Izvor: Press, 19.Mar.2013, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timofejev: Studio B će biti ubijen

"Studio B će biti ubijen, ako se država povuče iz njegovog vlasništva", kazao je Timofejev na četvrtoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona u Beogradu.
Prema nejgovim rečima "Studio B" se razlikuje od ostalih lokalnih medija, zato što su mu konkureti nacionalne televizije i zato što pokriva dvomilionski grad.
"Za ovu godinu obezbedjeno je iz budzeta 215 miliona dinara, što pokriva 45-50 odsto mesečnih rashoda, ostalo zaradjujemo na tržištu. Ukoliko se država povuče, ko će da kupi 'Studio B'," upitao je Timofejev i dodao d oni nemaju šta da ponude potencijalnom kupcu osim brenda.
Brajović je ocenio da jedan deo novca iz lokalnih budzeta mora da ide na finasiranje medija.
"Ne vidim zašto ne bi finasirala medije, kada finasira političke partije", rekao je Brajović i dodao da na osnovnu istraživanja UNS-a bilo dobro da se iz lokalnog buzeta izdvaja dva odsto za medije.
On je istakao da bi javnim Fondacijama trebalo da se omogući da budu vlasnici medija i da bi i one trebale da dobijaju sredstva iz budzeta.
Potpredsednica Skupštine Vojvodine Ana Tomanova Makanova, takodje je rekla da bi za lokalne medije koje imaju program na jezicima nacionalnih manjina bilo pogubno da izgube sredstva iz budzeta.
"Ukoliko bi se to dogodilo, došlo bi do asimilacije i ukinuo bi se multikulturalizam", kazala je Tomanova Makanova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.