„The Fall“ zvezde festivala

Izvor: Blic, 04.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„The Fall“ zvezde festivala

Na trećem međunarodnom muzičkom „Rokaj festu" na zagrebačkom Jarunu ove godine će najveće zvezde biti američki bend „Lemonheads" i kultna britanska grupa „The Fall". Osim njih, koncerte će tokom tri festivalska dana održati niz bendova s područja bivše Jugoslavije, a od izvođača iz Srbije nastupiće „Partibrejkers", Rambo Amadeus i mladi bend „Euforia".



Zanimljivo je da će Rambo nastupiti u nedelju, odmah posle „The Fall", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednog od najuticajnijih postpank bendova, koje kao svoje uzore navode skorašnji beogradski gosti Nik Kejv, „Franz Ferdinand" i „LCD Soundsystem". „Pojma nemam koji je to bend", odgovorio je Rambo Amadeus na pitanje „Blica" da prokomentariše činjenicu da će nastupati posle „The Fall". „Ja uglavnom slušam džez, a to o čemu govorite je muzika za moju decu." Na opasku da je vođa ove grupe Mark E. Smit čak i malo stariji od njega, a da je „The Fall" ipak jedan intelektualno prilično ambiciozan bend (ime su dobili po Kamijevom romanu „Pad"), Rambo odgovara: „To što je neko uprdio 60 godina u guzicu ne znači da je postao zreo čovek, jer je prinuđen da stalno tambura to isto. Moje interesovanje za konceptualnu muziku završilo se sa Morganom Fišerom, grupom 'Can’ i Holgerom Čukajem, a od poznatijih sa Dejvidom Birnom i Brajanom Inom", kaže Rambo.

Na dva stejdža večeras će centralno mesto pripasti britanskom novotalasnom bendu „Wire", koji se uz spomenute „The Fall" i „Joy Division" smatra predvodnicima postpank scene, a pre njih će nastupiti novozelandski garažni bend „The Datsuns". U subotu će pre „Lemonheadsa" na velikom stejdžu nastupiti provokativni pank bend „Dwarves", a na malom će između ostalih svirati „Partibrejkers" i „Euforia". „The Fall" će na veliku binu izaći u nedelju u 20 časova, a osim njih nastupiće i engleski indi bend „These New Puritans" i londonski hard rok bend „The Godfathers".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.