Teško će Mirko bez rakije

Izvor: Blic, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško će Mirko bez rakije

Otkada je ušao u kuću „Velikog brata" Mirko Đuričić, Mikijev otac, mora da se izbori sa nekoliko problema. Osim što ga Miki svakodnevno i neprestano bocka i ugnjetava zbog njegovog ulaska, Mirko mora da se navikne da umesto omiljene mu rakije u kući pije - vodu, piće koje nije probao 25 godina. Njegovi najbliži kažu da će on pre i bez cigareta moći, ali bez dobre čašice nikako.

I kao da je čuo Mirkove molbe, Veliki brat je ukućanima prekjuče poslao flašu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rakije.

- Mirko je ceo život u kafani. Pa, više vremena provodi tamo nego kod kuće. On najviše voli rakiju, ali meša on sve od pića. Može da pomeša i vino i pivo i vinjak... Ali, interesantno je da ga niko nikada u životu nije video mrtvog pijanog. Ma, samo da mu daju malo rakije u kući i napraviće šou - kaže za „Blic" Mirkova supruga Mira i dodaje da ne zna kako će njen muž bez omiljenog pića i otkriva da će se pre odreći cigareta.

- Šta da vam pričam kada je Mirko neko ko 25 godina nije popio čašu vode - dodaje Mira. A Mirko je i sam u kući otkrio da ne pije vodu.

- Ja mogu da pijem vodu samo ako je posolim. Čak sam neko vreme pio i posoljeno pivo - rekao je Mirko, koji je odmah dograbio i omirisao flašu rakije dobijenu od Brata.

Inače, kafanski dani tata Mirka, kako kaže njegova ćerka Maja, oduvek traju.

- Moj otac je pravi kafanski čovek. Nikada nije kod kuće i Miki i ja smo odrasli sa tim. Kada sam bila devojka, sedela sam u istom kafiću sa tatom. I moj sin Marko će sutra, kada malo poraste, sedeti sa svojim dedom u kafiću. Ja sam se navikla na to - kaže za „Blic" Maja Lakatoš, Mikijeva rođena sestra.

Ipak, iako se Maja navikla, Miki nikada neće. U kafiću u Kupinovu su nam ispričali kako izgleda kada se Miki i Mirko sretnu u kafani.

- Jao... kada se oni susretnu ovde, vrišti ceo kafić. Miki viče na tatu: „Mirko, šta ćeš ti ovde", a Mirko ga onda psuje: „Konju." Ma, pravi urnebes prave - ispričao nam je konobar i dodao:

- Mirko voli da se druži sa omladinom i omladina ga baš obožava. Ovde sa nama nekada sedi do jutra. Ja ne znam kako će on bez alkohola u kući. Moraće da ga malo „dopinguju". Znate kako on kaže: „Neshvatljivo mi je kako neko može da se napije od piva" - objašnjava konobar.

Revolitiran očevim ulaskom u kuću „Velikog brata" Miki je tražio da izađe napolje. U ispovedaonici je na automatskoj sekretarici, postavljenoj povodom ovonedeljnog zadatka, pritisnuo taster sedam koji označava da on želi samovoljno da napusti kuću.

- Imate dve budale u kući Mirka i Đoleta, šta ću vam ja? Pakujte me, hoću da za dvadeset četiri sata napustim kuću - rekao je Miki. Potom je poludeo jer nije znao kako da izađe iz ispovedaonica, iako ga je automatska sekretarica nekoliko puta navodila na pravi taster. Kada je napokon shatio „šifru izlaska", Miki je uzviknuo: „Ja sam najveća budala, ne verujem šta se dešava - baš sam glupav!"

Miki ponovo nominovan

Ove nedelje nominovani za izbacivanje iz kuće „Velikog brata" su: Miki, Aleksandar, Vesna i Marina.

Aleksandar je nominovao Marinu i Mikija, Veseli - Aleksandra i Marinu, Vesna bi volela da iz kuće „izlete" Suzana i Marina, dok je za njeno izbacivanje, kao i za izbacivanje Mikija, glasala Dijana.

Đole i Marina su takođe istog mišljenja i oni bi voleli da kuću napuste Miki i Vesna, dok je Miki glasao protiv Marine i Dijane. Mirko, koji prvi put nominuje, pak, „navija" za Aleksandra i Natašu, a Nataša bi da iz igre izbaci Suzanu i Aleksandra. Ove nedelje Suzana je nominovala Aleksandra i Vesnu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.