Tapete koje čine sobu većom

Izvor: Piplmetar.rs, 23.Avg.2023, 19:30

Tapete koje čine sobu većom

Ako uspešno izaberete tapete, onda će mala soba izgledati mnogo prostranije. Neophodno je uzeti u obzir sve detalje, uključujući i dizajn zidova. Otkrijte tapete koje čine sobu većom
Važno je da razmislite o boji, dezenu, ali i samom stilu.
Prvo razmislite o boji tapeta. Svetle boje čine prostoriju većom, tako da vam prvo na pamet može pasti bela ili boja kafe. Ali ne morate se ograničiti na ove boje. Svetlozelena će takođe dodati osećaj otvorenog prostora, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << kada je uparena sa belom.
Plava boja na zidovima daće prostoriji dubinu, jer je povezana sa beskrajnim nebom i okeanom. I hladnije nijanse plave takođe će stvoriti osećaj svežine. Siva tapeta u prigušenim tonovima će sama po sebi učiniti prostoriju vizuelno većom. Osim toga, u zavisnosti od osvetljenja, tokom dana će menjati izgled i dobijati različite nijanse, od plave do zelene.
Šare Jednako važan je izbor dobrog uzorka. Ljudi se često plaše da oblepe male sobe tapetama sa uočljivim šarama, radije biraju neupadljiviji izgled. Ali veličina sobe ne znači da je nemoguće pokazati maštu prilikom ukrašavanja. Važno je samo uzeti u obzir neka pravila:
Uzorak na tapetu treba da bude srednji ili veliki. To će prostoriji dati osećaj prostora. Ako ste izabrali tapete, onda njome prekrijte sve zidove u prostoriji i ne razblažujte sobu drugačijim uzorkom ili običnim zidovima. Jedan akcentni zid sa tapetama neće učiniti prostoriju većom, čak će je vizuelno smanjiti.
Neutralne tapete Obratite pažnju na tapete u prigušenim tonovima sa implicitnim velikim uzorkom. Dodaju dubinu zidovima, a da ne budu previše upadljivi.
Prugaste tapete Pozadine sa prugama su savršene za igru sa proporcijama u prostoriji. Ako zalepite tapete sa vertikalnim prugama, onda će soba vizuelno izgledati viša. Tapeta sa horizontalnim prugama će je učiniti širim. Ova dva pristupa se mogu kombinovati. Na donju trećinu zida zalepite horizontalne trake, a na preostali prostor vertikalne trake.
Cik-cak Ovaj cik-cak uzorak je varijanta prugastih tapeta. Ali zaslužuje posebnu pažnju. Ševron takođe dodaje visinu i širinu prostoriji. Kombinovanjem različitih boja efekat će se samo pojačati. A ove pozadine mogu da imitiraju različite materijale i, na primer, podsećaju na drvo. Sa ovim dizajnom, soba će izgledati još obimnije i zanimljivije.
Foto tapeti Tapete sa cvećem i lišćem ostale su popularne tokom godina, i to sa dobrim razlogom. One su raznovrsni i pogodni za različite sobe i stilove. Ako želite da sobu učinite ugodnijom i u nju uklopite različite nijanse, onda će biljni i cvetni otisci biti sasvim dobri. Najvažnije, izaberite tapete sa velikim cvećem i listovima.
Metalik Još jedna vrsta tapeta koja će ponoviti efekat ogledala i dodati svetlost u prostoriju. Oni će izgledati prikladno u bilo kojoj prostoriji: u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi, pa čak i u kuhinji.
Tapete sa pejzažima Šume i planine na zidovima su defitnitivno tapete koje čine sobu većom. Jednostavna tapeta sa ponavljajućim uzorkom drveća sa perspektivnim efektom će biti dovoljna. Takve pozadine dolaze sa crtežima u stilu akvarela. Nisu previše svetle i ne privlače previše pažnje. Ili možete odabrati foto pozadinu sa realističnijim i dubokim slikama otvorenih prostora, kao što su planine i plaže.
Scovad/iStock/GettyImagesPlus


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.