Tamara iz Novog Sada najbolja mlada naučnica na svetu!

Izvor: Prva.rs, 12.Dec.2014, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamara iz Novog Sada najbolja mlada naučnica na svetu!

Direktor škole Radivoje Stojković kaže da je to najveći uspeh koji je jedan gimnazijalac u Srbiji postigao.
 - Prvi put je neko od učenika iz Srbije osvojio zlatnu medalju na ovoj olimpijadi. Proveravala su se znanja iz fizike, hemije i biologije sa akcentom na fiziku. Jako smo ponosni na Tamaru koja je učenica obdarenog razreda, a kod nas je pohađala i sedmi i osmi razred osnovne škole za talentovane matematičare – izjavio je Stojković.
Tamara se vraća >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << večeras kući, gde je čeka i specijalna nagrada za talente Pokrajinskog sekretarijata za sport i omadinu. To je već drugi put da joj Pokrajina dodeljuje tu nagradu, prošle godine ju je zaslužila kao šampion države u takmičenju iz fizike.
Izvor: novine novosadske
Pročitajte i:
Bah nije bauk, posebno kad je na harmonici!

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.