Svi parovi to rade tokom seksa, ali se stide da to priznaju drugima

Izvor: Piplmetar.rs, 25.Apr.2023, 08:30

Svi parovi to rade tokom seksa, ali se stide da to priznaju drugima

DR 25. april 2023. 04:05

Foto: pekels.com/iamvmr

Kako medicina napreduje iz dana u dan, pa su zato kontraceptivni razvoji i dostupnosti nego ranije, verovali ili ne, mnogi se i dalje oslanjaju samo na „metod izvlačenja”. Dobro ste pročitali, govorimo o tome da mnogi parovi, umesto da koriste kondome ili kontracepcijske pilule, više vole da muškarac ukloni penis pre ejakulacije.
Kao što nova istraživanja pokazuju, ova metoda je češća >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << među parovima nego što biste ikada pomislili. Ime, prema podacima dobijenim korišćenjem ženske aplikacije za plodnost „Glov“, čak 18 odsto žena priznalo je da im je ova metoda primarni vid kontracepcije.
U prevodu, posle kondoma, koje koristi 32 odsto ispitanika i pilula koje uzima njihovih 27 odsto, ova metoda je na visokom trećem mestu. Metoda ekstrakcije je tokom godina često privlačila pažnju javnosti. Neki veruju da je to neefikasno i opasno, jer od čoveka zahteva mnogo samokontrole. Ali ima jedan koji će reći da „nije tako loša“. Istraživanje mladog instituta „Gutmaher” pokazalo je da je ovaj metod jednako efikasan kao i korišćenje kondoma.
Ali još uvek postoji priče o ženama koje su zatrudnele pomoći njega. Bez obzira na to koliko je efikasan ili ne, statistika kojom „Glou” raspolaže pokazuje da je u svakom slučaju jedan od favorita među heteroseksualnim parovima. Uzimajući to u obzir, Glou kaže da je neophodno da se ljudi više obrazuju o ovoj metodi, kako bi se koristili na što efikasniji i najbezbedniji način.
Čak 60 odsto parova, prema podacima „Glou”, bar jednom je koristilo metod ekstrakcije, a 4,8 odsto žena koristi kao glavni vid zaštite od teškoće. 88 odsto korisnika ove metode je u ozbiljnoj vezi, verenoj ili u braku, zbog čega možemo zaključiti da je metoda najpopularnija među parovima koji su se razvili dublje poverenje. Uz to, 39 odsto ga koristi jer im je to najprijatnije, dok 32 odsto obožavalaca ističe da im je ovo najlakši oblik kontracepcije.
Zanimljivo je da se mnoge žene stide da priznaju prijateljima da se oslanjaju na ovu metodu, jer to izgleda kao nešto što tinejdžeri pokušavaju.
A kada bi neko priznao da sa partnerom koristi metod ekstrakcije, svi ostali bi sa oduševljenjem priznali da i oni to rade. Ako ne stiti u mogućnosti od teškoća (a posebno je rizičan kada su u pitanju pune prenosive bolesti), ako se pravilno primenjuje, može biti efikasan kao i kondomi, tvrdi Rejčel K. Džons, sa Gutmaher instituta, i napomene da sa završena upotreba kondoma, postoji dva procenta šanse da budu neefikasni, dok je kod metode izvlačenja četiri procenta. Kod uobičajene upotrebe kondoma neefikasnost je označena u 17 odsto, a kod metode ekstrakcije u 18 odsto slučajeva.
Pratite Krsticu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Detaljnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.