Švedske vlasti ne žele djavola na putevima

Izvor: Beta, 12.Avg.2010, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedske vlasti ne žele djavola na putevima

STOKHOLM, 12. avgusta 2010. (Beta-AFP) - Personalizovane registarske tablice veoma su popularne u Švedskoj, ali kad je Ansofi Tedfors podnela zahtev da na njenima piše "Lucifer", zahtev joj je odbijen.

"Kombinacija slova koju ste izabrali mogla bi se smatrati uvredljivom", piše u obrazloženju. Švedjanka koja je želela nečastivog na registarskim tablicama objasnila je za list Dagens niheter da nije imala na umu djavola već da je imala mačka Lucifera i firmu istog naziva. "Samo sam želela ime koje će svi zapamtiti", dodala je.

Po švedskim propisima, na registarskim tablicama ne smeju se nalaziti "uvredljive ili uznemirujuće" reči.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedske vlasti ne žele djavola na putevima

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 11:15

Personalizovane registarske tablice veoma su popularne u Švedskoj, ali kad je Ansofi Tedfors podnela zahtev da na njenima piše "Lucifer", zahtev je odbijen..."Kombinacija slova koju ste izabrali mogla bi se smatrati uvredljivom", piše u obrazloženju...Švedjanka koja je želela nečastivog na registarskim...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.