Izvor: Njuz.net, 28.Jun.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više turista dolazi u Beograd da vidi Vesića i Malog

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 28. jun 2017, (Njuz) – Turistička organizacija Beograda saopštila je danas da je broj turista koji u glavni grad dolazi da vidi Vesića i Malog u konstantnom porastu. Miodrag Popović, v.d. direktora TOB, kaže da je za prvih pet meseci ove godine broj turista koji su došli zbog njih dvojice za čak 43% veći u odnosu na isti period prošle godine.
– Nema sumnje da su gradski menadžer i gradonačelnik trenutno najveće turističke atrakcije Beograda. Prema rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << istraživanja, tokom prošlog meseca 69% stranaca koji su posetili naš grad kao glavni razlog dolaska navode obilazak Vesića i Malog. Turisti kažu da ih najviše privlače projekti o kojima njih dvojica svakodnevno pričaju i ističu da nešto slično nikada nisu čuli i kako nisu mogli ni da zamisle da neko može da ima ideje poput onih koje Vesiću i Malom padaju na pamet – izjavio je Popović za Njuz.
Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da je plan da on i Mali uskoro budu postavljeni u neki moderan park kako bi što više turista moglo da im priđe i da ih vidi.
– U pitanju je kapitalna investicija i ozbiljan građevinski poduhvat koji će našem gradu doneti ozbiljan priliv novca. Kada definišemo mesto na koje ćemo biti postavljeni počećemo i izgradnju velikog bulevara sa po tri trake u oba smera koji će turistima, ali i našim sugrađanima, omogućiti da iz svakog dela grada do nas dvojice stignu za samo desetak minuta – istakao je on.
Gradonačelnik Siniša Mali rekao je da je ponosan zbog toga što su strani turisti u Vesićevom i njegovom radu prepoznali novu atrakciju našeg glavnog grada.
– Goran Vesić i ja smo još jedan dodatak bogatoj turističkoj ponudi Beograda i nas dvojicu doživljavam kao deo mozaika koji se zove stvaranje lepšeg i modernijeg Beograda. Mi tome svakako doprinosimo o čemu govori rekordan broj turista koje smo privukli i koji svakodnevno žele da nas gledaju i slikaju – istakao je Mali.
On je dodao da žuri pošto ga čeka grupa od 90.000 bugarskih turista koji su danas došli u Beograd samo zbog Vesića i njega.
– Trebalo je da dođe i čitavih 100.000 Bugara ali se jedan deo njih usput prelio u Niš – napomenuo je Mali.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.