Švarcvald torta u konzervi

Izvor: Dzungla.org, 06.Maj.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švarcvald torta u konzervi

Osoblje jedne nemačke poslastičarnice izumelo je jedinstven način izvoza čuvene Švarcvald torte u daleke zemlje -- spakovali su je u u konzervu!

Ideju je dobio glavni poslastičar Johan Ruf pošto mu je sestra, koja živi u SAD, tražila da joj pošalje peciva iz njihovog rodnog sela u blizini Švarcvalda, planinske oblasti na jugozapadu Nemačke.
Rufova poslastičarnica je prvu Švarcvald tortu u konzervi prodala novembra prošle godine, a od tada je cifra premašila >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << 10.000 isporuka.
“Veliki broj kolega je bio skeptičan i rekao da moja zamisao neće zaživeti i da neću ništa prodati”, rekao je Johan, dodajući da se torta, kada je gotova, seče na parčad i pakuje u konzerve.
Ruf je objasnio da su najverniji kupci i naručioci uglavnom Nemci koji žive u inostranstvu i žele da osete “domaću poslasticu”.
Švarcvald je regija poznata po svojim slatkišima i voćnim tortama, od kojih je jedna bila servirana na prošlonedeljnom venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton.
www.youtube.com/watch?v=A_RoPhi6_BI

(Izvor: Mondo, Tanjug)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.