Susjedi ogorčeni na novog vlasnika: Art deko fasadu pretvorio u “ružni lego objekat”

Izvor: Piplmetar.rs, 18.Feb.2024, 06:30

Susjedi ogorčeni na novog vlasnika: Art deko fasadu pretvorio u “ružni lego objekat”

Pored toga, njega su već prozvali i pojedini lokalni mediji, koji navode kako je kuću, građenu u art deko stilu, pretvorio u ‘lego objekat’.
Nakon što je kupio kuću, vrijednu oko dva miliona funti, novi vlasnik posvetio se njenoj temeljnoj rekonstrukciji. Uz potpunu adaptaciju fasade i ugradnju novih elemenata, on je dogradio i garažu. I kada je ostvario svoju viziju – ispalo je kako su njegovi susjedi ogorčeni time.

Neki od mještana su na društvenim mrežama poručili >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << kako je u pitanju “kriminal” i “kulturni vandalizam”, te da su “šokirani i uznemireni”, dok je Mail Online prenio riječi jednog građanina koji je rekao da je “kuća ostala bez karaktera i da je postala jako ružna”.
Inače, objekat je izgrađen 1936, a novi vlasnik Luk Dejvis kupio ga je prije dtri godine. Potom je dugo izvodio radove, tokom kojih je, između ostalog, zamijenio bravariju, ali i uklonio jednu od zelenih površina sa dekoratinim rastinjem.
“Svi koji dosele u ovo mjesto, kao da se trude da njihovi domovi moraju podsjećati na novogradnju. I ova je kuća izgubila izvorni karakter”, kaže jedan od susjeda, koji ističe da je sada posrijedi “ružna lego kuća”.

Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.