Sud utvrdio: Ne, psi nisu vaša deca

Izvor: B92, 19.Dec.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud utvrdio: Ne, psi nisu vaša deca

Možda vi volite svog psa i smatrate ga članom porodice, ali je on u očima zakona samo – pas.

Do tog zaključka došao je kanadski sudija u slučaju “starateljstva” nad psima u jednoj brakorazvodnoj parnici.

CBC News prenosi da je žena želela da zadrži oba psa – Keniju i Violou – a da njen muž ima pravo posete.

Međutim, muž je odbio tu mogućnost, pa je sudija Ričard Daniluk morao da odluči umesto njih.

On je ocenio da par “traći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravosudne resurse” i objasnio im da pas ne može biti dete pred zakonom.

“Odlučivanje gde će Kenija i Vilou da završe je kao presuđivanje o tome kome treba da pripadnu noževi za puter. Da li treba da naređujem da jedna strana može da koristi noževe 1,5 sat nedeljno da namaže hleb?”, rekao je sudija.

“U Kanadi obično ne kupujemo svoju decu od odgajivača i ne stavljamo im brnjice”.

Zasad psi ostaju kod ženinih roditelja, a Daniluk upozorava da će, ako se bivši par ne nagodi, psi možda biti prodati, a novac podeljen među bivšim supružnicima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sud odlučio: Pas nije dete, deci se ne stavlja brnjica

Izvor: Radio 021, 20.Dec.2016, 09:42

Možda vi volite svog psa i smatrate ga članom porodice, ali je on u očima zakona samo – pas...Do tog zaključka došao je kanadski sudija u slučaju "starateljstva" nad psima u jednoj brakorazvodnoj parnici. ..CBC News prenosi da je žena želela da zadrži oba psa – Keniju i Violou – a da njen...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.