Izvor: Blic, 07.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk holivudskih scenarista zaustavio "Očajne domaćice"

Snimanje američke TV serije "Očajne domaćice" prekinuto je do daljega zbog štrajka scenarista koji je počeo u ponedeljak, piše specijalizovani holivudski dnevnik "Varajeti".

Na internet sajtu lista navodi se da će ekipa serije koja je u četvrtoj sezoni "do kraja nedelje snimati po poslednjem raspoloživom scenariju", prenele su svetske agencije.

"Varajeti" piše da će u toku narednih nekoliko dana prestati snimanje još nekoliko serija, a nekoliko večernih emisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tipa tok šou, za koje se replike pišu dnevno kako bi bile aktuelne, već je skinuto sa repertoara.

Sindikat američkog udruženja filmskih i televizijskih scenarista započeo je u ponedeljak štrajk jer nije ispunjen zahtev da se članovima povećaju honorari za autorska prava na nova numerička izdanja u čijem nastanku su i oni učestvovali.

U štrajku je oko 12.000 scenarista. Serija "Očajne domaćice", koja se emituje od 2004, prikazuje se u više od 130 zemalja i jedna je od najgledanijih u SAD.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.