Šta je to A tačka i zašto kažu da je čak i bolja od čuvene G tačke?

Izvor: Piplmetar.rs, 07.Dec.2023, 09:31

Šta je to A tačka i zašto kažu da je čak i bolja od čuvene G tačke?

Nepoznato područje, ali ono koje obećava da će otvoriti nove mogućnosti u potrazi za ženskim orgazmom. Šta je to A tačka?
Decenijama je ženska seksualnost potisnuta u drugi plan, ali poslednjih godina žene su podigle glas tražeći pravo na zadovoljstvo i temeljno istražujući svoja tela. Iako je napravljen napredak u razgovoru o erogenim zonama, ostaje još mnogo tajni o ženskom telu koje treba otkriti. U ovom kontekstu, pojavljuje se tačka A, oblast koja obećava >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da će otkriti nove mogućnosti na putu do orgazma.
Šta je A tačka i kakve veze ima sa ženskim orgazmom? Tačka A, poznata i kao AFE (Anterior Fornix Erotic Zone), postala je poznata 1990-ih zahvaljujući otkriću malezijskog doktora Chua Chee Ann. Ovaj ginekolog je izneo svoja otkrića na Azijskom kongresu seksologije 2003. godine. On je istakao osetljivost ovog područja u poređenju sa čuvenom G-tačkom.
Ključno je razumeti da je G-tačka, koja se nalazi na prednjem zidu vagine, dugo bila u centru pažnje. Međutim, A tačka je smeštena na oko 7,5 centimetara od vaginalnog ulaza i na prednjem zidu, a u blizini grlića materice. Ona se pojavljuje kao novi protagonista u narativu o ženskoj intimnosti.
Kako funkcioniše A tačka? Razlikujući se od svog parnjaka, ova tačka nudi drugačiji put do zadovoljstva. Stručnjaci sugerišu da stimulisanjem ovog područja, koristeći nežan, ujednačen pritisak iznutra prema spolja, možete doživeti snažniju lubrikaciju. Prema Chua Chee Ann, ovaj stimulans može dovesti ne samo do orgazma, već i do višestrukog orgazma, pa čak i da izazove žensku ejakulaciju.
U potrazi za ovom novom dimenzijom zadovoljstva, identifikovani su seksualni položaji koji olakšavaju stimulaciju tačke A. Sedite ili lezite licem nagore na ivici kreveta sa nogama oslonjenim na pod, sa karlicom blago podignutom da olakša penetracija. Ili usvojite položaj „na sve četiri“, ove pozicije nude različite uglove za istraživanje i uživanje.
Nobilior/istock/gettyimagesplus
Nastavite da čitate
?>



Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.