Šta brak i razvod imaju zajedničko?

Izvor: Dzungla.org, 23.Avg.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta brak i razvod imaju zajedničko?

Šta god da vas 'snađe', smeši vam se koji kilogram...

Stupanje u brak i razvod mogu da budu razlog za dobijanje na težini, otkriva novo istraživanje.
Američki istraživači sa Državnog univerziteta u Ohaju ustanovili su da se žene i muškarci obično ugoje nakon sudbonosnog 'da' ili razvoda, posebno tokom prve dve godine od početka, odnosno kraja braka.
Prema istraživanju kojem je bilo obuhvaćeno više od 10.000 ljudi, žene imaju veće šanse da se ugoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << nakon venčanja, a muškarci posle razvoda.
Naime, žene imaju tendenciju da se 'opuste' u braku, dok oženjeni muškarci uglavnom ostaju u formi. Njihovi problemi sa kilažom obično nastaju nakon razvoda kada, primorani da se brinu sami o sebi, promene način života i ishrane, prenosi BBC.
Vođa istraživanja, Dmitrij Tumin, objašnjava da brak i razvod deluju kao šok na organizam, što može da dovede do dobijanja na težini, pa čak i do gojaznosti što u pojedinim slučajevima predstavljaju rizik za zdravlje.
(Izvor: Mondo, Tanjug)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.