Izvor: Piplmetar.rs, 24.Sep.2023, 03:30

Šta (bezuspešno) pokušava Rasel Brend?

Komičar optužen za silovanje zahvalio se svojim pratiocima na podršci i prvi put se javno oglasio od kada je optužen. Rasel Brend je postavio novi video u kojem je optužbe o silovanju i seksualnom napadu od prošle nedelje opisao kao „pokušaj vlade da ga cenzuriše“, piše Gardijan.
Četrdesetosmogodišnji komičar i glumac zahvalio je svojim pristalicama što „preispituju informacije koje su im servirane“.
Negirao je optužbe četiri žene. Brend je rekao da će nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << sa snimanjem svoje emisije na Rumble, online-video platformi koja nije demonetizovala njegov sadržaj za razliku od YouTube-a.
U video snimku objavljenom na Rumble i X-u, tvrdi da je ovaj potez osmišljen da spreči njegove prihode od reklama, nakon što su se optužbe za seksualni napad dogodile.
„Valjda ste svesni da je britanska vlada tražila od velikih platformi da cenzurišu naš online sadržaj i da su neke platforme prihvatile taj zahtev. Ono što možda ne znate je da se ovo dešava u kontekstu zakona o bezbednosti na mreži, koji je deo zakona Ujedinjenog Kraljevstva koji daje široka ovlašćenja za nadzor i cenzuru, a to je zakon koji je već usvojen.“
U utorak je zakon prošao sve parlamentarne faze, ali nije dobio kraljevsku saglasnost, tako da još nije zakon Ujedinjenog Kraljevstva.
„I naravno, razgovaraćemo o medijskoj korupciji i cenzuri. Zato, molim vas, pratite me na Rumble-u jer je to jedini način da zadržim svoj glas.“
Post Views: 478


Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.