Srpski turisti spremni za još jedno letovanje u Crnoj Gori

Izvor: Njuz.net, 08.Jun.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski turisti spremni za još jedno letovanje u Crnoj Gori

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSkoro deset odsto turista letuje u Crnoj Gori, iako tamo nemaju nikog

BEOGRAD, 8. jun 2011, (Njuz) – Srpski turisti uglavnom su spremni spremni, i fizički i psihički, za još jedno letovanje u Crnoj Gori, rezultat je ankete koju je Ministarstvo turizma sprovelo na 2.000 ispitanika, od oktobra 2010. do maja 2011. godine.
Odgovori pokazuju da čak 91.6 odsto anketiranih koji su leto 2010. proveli u Crnoj Gori, neposredno nakon završetka prethodne sezone uopšte nisu bili spremni >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da to učine i naredne godine, ali kako je ovogodišnja sezona postajala sve izvesnija, sve više su se mirili sa činjenicom da će i ove godine letovati u Crnoj Gori. Krajem maja čak 86.9 odsto ispitanika je izjavilo da „jedva čekaju da pobegnu negde na more, pa makar to bila i Crna Gora“.
Anketa je takođe pokazala da se najveći broj građana, njih 78.3 odsto, za letovanje u Crnoj Gori priprema i po nekoliko meseci unapred, na primer tako što piće u Srbiji plaćaju u evrima i do tri puta više nego što ono zaista košta. Osim toga, kako se leto sve više bliži, namerno sebi isključuju vodu, u početku po sat vremena, da bi pred sam odlazak istrenirali sebe da normalno funkcionišu i bez šest sati vode dnevno.
Većina ispitanika se priprema i tako što umesto na krevetu spavaju na plastičnim ležaljkama uz do daske odvrnut CD 'Mediteranski ljetnji turbo-folk hitovi devedesetih', a neposredno pred put izlaze isključivo u lokale sa neljubaznim osobljem.
- Taj period od dve nedelje odmora koji će po svemu sudeći i ove godine provesti u Crnoj Gori građani Srbije ne bi nikad uspeli da izdrže bez prethodnih priprema - kaže Nemanja Petrović, jedan od istraživača koji stoje iza ovog ispitivanja - Pre svake sezone možemo da čujemo saopštenje da je Crna Gora spremna za srpske turiste i za novu sezonu elitnog turizma - ležaljke su oprane, nove površine plaža izbetonirane, cene hrane, pića i smeštaja su podignute na sezonski nivo. Ovim istraživanjem smo želeli da vidimo i da li su srpski turisti spremni za crnogorski turizam?
Jedan od ispitanika Đorđe Milić, nastavnik biologije iz Čačka, kaže da je prethodne tri godine letovao kod kuma u Sutomoru, i da je nakon prošlogodišnjeg povratka obećao sebi da će više neće tamo ići, ali da je nedavno ipak promenio odluku.
- Svake godine đaci mi zadaju sve veće probleme i jednostavno moram da pobegnem negde gde ću isključiti mozak, plivati i izležavati se na suncu. Šta da vam kažem, nije ta Crna Gora baš tako loša, uostalom tu ne plaćam smeštaj, znam jezik, a čujem i najave da će ova sezona biti znatno bolja od prošle.
Istraživanje je pokazalo i da će skoro deset odsto ispitanika letovati u Crnoj Gori, iako tamo nemaju nikog od familije i prijatelja, za šta su spremni da plate punu cenu u hotelima ili privatnom smeštaju.
Viktor Marković
Marko Dražić

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Sve više stranih turista u Beogradu

Izvor: gDestinacija.com, 09.Jun.2011, 14:14

Po podacima Zavoda za informatiku i statistiku grada Beograda, broj stranih turista u našem gradu u aprilu je porastao za 13 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Beograd je posetilo 35.185 turista, koji su ostvarili 72.113 noćenja – 12 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. ...

Nastavak na gDestinacija.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.