Srpska isceliteljka u američkom TV hitu! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 15.Avg.2019, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska "isceliteljka" u američkom TV hitu! (VIDEO)

Glumica o ulozi u američkoj seriji i radosti što se, u vreme radnje serije, još uvek nisu nosile štikle!



Izvor: MONDO

U četvrtak, 15. avgusta, na kanalu SCI FI počinje druga sezona američke fantazijske serije "Predstraža" ("The Outpost") koja je, što je posebno zanimljivo, kompletno snimljena u Srbiji. U podkastu "Prvi red" smo ugostili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Jelenu Gavrilović, svestranu srpsku glumica koja u "Predstraži" glumi misterioznu isceliteljku Sanu Vasić. Jelena Gavrilović ekskluzivno u novoj epizodi "Prvog reda" otkriva detalje o radu na seriji i liku koji tumači i koji je veoma važan za priču druge sezone.

"Moja uloga se provlači kroz čitavu sezonu, Sana je dosta zastupljena. Kada sam išla na kasting, do kraja nisam znala koji ću lik tumačiti, iznenadila sam se kada sam shvatila da mi je pripala jedna od nosećih uloga. Inače, Sani sam ja dala ime, a prezime je dobila po kostimografkinji Ivani Vasić koja je uradila sjajan posao na seriji i kostime obogatila slovenskim motivima."

Pogledajte trejler druge sezone!



Izvor: YouTube/CW

Jelena Gavrilović je visoka metar i osamdeset, što joj pravi probleme na snimanju kada je partner niži od nje. To se, srećom, nije dogodilo na snimanju "Predstraže".

"Gledala sam fotografije sa seta i shvatila sam da smo glavni glumac tu negde tačno iste visine. Bogu hvala da se u tom vremenu nisu nosile štikle," rekla je Jelena i dodala da su fanovi oni koji su odredili "sudbinu" serije i zaslužni su za njenu drugu sezonu.

"Druge sezona je produkciono odskočila u odnosu na prvu, što je njihova zasluga naših fantastičnih filmskih radnika. Nadam se da će biti i treće sezone, i da će ona takođe biti snimljena kod nas."

Naša gošća nam je otkrila da je nekoliko epizoda "Predstraže" režirao i jedan naš reditelj.

"Milan Todorović je režirao dve epizode, ali nažalost nisam glumila u njima, nismo se poklopili. On je pravi čovek za ovaj žanr, i rekla bih da je oduševio Amerikance."

Prisustvo lepe glumice smo iskoristili da sa njom porazgovaramo i od drugim projektima na kojima je radila i po kojima je prepoznaju: uključujući prvu veliku šansu u filmu "Na lepom plavom Dunavu" Darka Bajića, kao i ulogu u "Srpskom filmu" Srđana Spasojevića koja je potpuno preokrenula tok njene karijere, a koju je dobila zahvaljujući Urošu Stojanoviću. Sa glumcom pričamo i na mnoge druge filmske teme, uključujući i osvrt na brojne strane produkcije snimane u Srbiji, a u kojima je Jelena ostvarila zapažene epizode ("Trči, Maco, trči", "Everli", "Uprkos snegu koji pada"...).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.