Srbija dobija stečajnog upravnika

Izvor: Njuz.net, 30.Sep.2012, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobija stečajnog upravnika

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 30. septembar 2012. (Njuz) – Privredni sud u Beogradu najavio je da će na predlog građanina Dinkić Mlađana iz Beograda uskoro biti pokrenut stečajni postupak nad subjektom pod imenom „Republika Srbija“. Sud je najavio da će ovih dana odrediti i stečajnog upravnika čiji će zadatak biti da odluči da li će nad Srbijom biti izvršena likvidacija ili će se pronaći novi kupac.
- Nakon provere prijave pomenutog građanina, utvrđeno je da se država Srbija, u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << neimenovanih lica, nalazi pred bankrotom, pa smo shodno tome delovali po zakonu o stečaju – rekla je za Njuz portparolka Privrednog suda Violeta Gačević i pojasnila kako zakon u ovakvim slučajevima nalaže da stečajni upravnik prvo mora da popiše svu imovinu kojom subjekt raspolaže, a nakon toga da napravi spisak svih poverilaca i dužnika.
Prema njenim rečima, prvi podaci pokazuju da su najveći dužnici Srbije građani Srbije, pa se očekuje da će stečajni upravnik naložiti da se po hitnom postupku naplate sva potraživanja od njih, a ako se to ne desi u propisanom roku, najverovatnije će naložiti oduzimanje celokupne imovine građana i njene prodaje na javnoj licitaciji.
S druge strane, kao najveće poverioce Srbije ona je označila građane Srbije jer im Srbija duguje za plate i penzije. S toga će Srbija njima morati da isplati dugovanja ili će u suprotnom to morati da nadoknadi prodajom svoje imovine.
Sud je naložio Dinkiću da taksu od 500 dinara za pokretanje stečajnog postupka uplati na račun suda koji je naveden na tabli u ulaznom holu. Sud je nešto ranije odbio žalbu Cvetković Mirka iz Beograda koji je tražio odlaganje postupka tvrdeći da država nije pred bankrotom i da to može da dokaže ako mu se da da upravlja finansijama na samo nekoliko dana.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.