Spremite se za najveći šou

Izvor: Blic, 11.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite se za najveći šou

Legendarni američki rok bend „Alis Kuper" nastupiće 4. decembra u beogradskoj Hali sportova. Ovo će biti drugi nastup Kupera u Beogradu, a žestoko su svirali davne 1990. godine na Sajmu kada su promovisali album „Trash". U razgovoru za „Blic" Kuper je otkrio šta očekuje publiku, zašto voli golf, koja je tajna opstanka na rok sceni i šta ga čini srećnim.



Poslednji put ste u Srbiji svirali 1990. godine, po čemu ćete pamtiti taj koncert?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Sećam se da je to bio sjajan koncert, svirali smo u Beogradu, publika je bila fantastična.



Trenutno ste na svetskoj turneji i promovišete novi album "Along Came A Spider”. Hoće li publika u Beogradu osim novih čuti i stare hitove?

- Apsolutno hoće. Zapravo, mi smo na turneji koja je počela prošle godine i koja se zove "200 gradova”, a verovali ili ne, Beograd će biti poslednji grad koji ćemo posetiti pre nego što napravimo šestomesečnu pauzu. Mogu vam garantovati da će baš zbog toga koncert u Beogradu biti poseban, čudne stvari će se dešavati te noći. Sviraćemo sve hitove.

Na koji ste trenutak u karijeri naročito ponosni?

- Kada ste mlad bend koji tek počinje, a aktuelni su bendovi kao što su "Bitlsi” i "Rolingstonsi”, onda je to onaj trenutak kada čujete svoju pesmu na radiju koji vas učini veoma ponosnim. U toj situaciji možete se osećati ili veoma ponizno ili biti arogantni, a mi smo bili ponizni. A tek kada vaša ploča postane broj jedan na top-listama, u totalnoj ste neverici.

Koja je tajna dugog opstanka u muzičkoj industriji?

- Da ostanete fizički zdravi. Ljudi poput mene, Mika Džegera, Dejvida Bouvija, svi smo mi u nekom trenutku "zlostavljali” svoje telo, što upotrebom alkohola, što droga. Onda dođete do tačke gde sve to prekinete, ja sam to uradio pre 26 godina i to mi je sigurno produžilo život. Osim toga, srećno sam oženjen. Nikada za 32 godine braka nisam prevario svoju suprugu, a ni ona mene. Pronašao sam pravu osobu i to mi puno znači što imam nekoga ko me razume. Imamo i troje divne dece, koja nam nikada nisu zadavala probleme. Sve to je vrlo bitno, jer u mom životu nema stresa i mogu da budem rasterećen na sceni.

Volite da igrate golf, koliko vam je ovaj sport značajan u životu?

- Za mene je to sport kao i bilo koji drugi. Neko džogira, neko se bavi jogom, a ja igram golf svakog dana. Prestao sam da pijem pre 26 godina, ne pušim i igram golf. Ali ne razmišljam o golfu na sceni, niti na terenu za golf razmišljam o muzici. To su dve potpuno odvojene stvari u mom životu.

Veliki ste fan animirane serije "Simpsonovi”, čak ste gostovali u jednoj epizodi. Kakvo je to bilo iskustvo?

- Sjajno! To je animirani crtać koji traje već 20 godina i dalje je najbolja satira na televiziji, a niko od nas nije imun na satiru. Oni se svima podsmevaju i svako od nas može videti pomalo sebe u nekom od likova iz serije. U stvari, oni govore u ime svih nas.

Jednom prilikom ste rekli kako ćete svirati još pet godina pošto se Mik Džeger penzioniše. Da li i dalje ostajete pri tome?

- "Rolingstonsi” su fenomenalan bend i ja uvek njih koristim kao merilo jer su stari profesionalci. Mislim da neće uskoro prestati da se bave muzikom i sviraće bar do sedamdesete, koliko vidim, Mik je i dalje u dobroj formi. Ja znam da kažem u šali da mi ostaje još pet godina svirke kada se Džeger penzioniše. (smeh)

Da li ste svesni uticaja koji ste imali na hard rok i hevi metal muziku?

- Mislim da jesam i drago mi je ako smo uspeli da utičemo na bendove kao što su „Metalika”, „Flip not”. Često čitam istorije rok muzike i vidim da smo u njima prisutni, drago mi je zbog toga, mada, kada smo počinjali, samo smo želeli da budemo rok bend, a ne da budemo uticajni.

Da li imate neku poruku za svoje fanove u Srbiji?

- Ja se nadam da će i na ovaj koncert doći ona sjajna publika pred kojom smo već svirali. Doživećete najuzbudljiviji šou u svom životu, neverovatnu teatarsku predstavu sa gomilom iznenađenja!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.