Spremam doktorat da podučavam mlađe naraštaje

Izvor: 011vodič.com, 24.Feb.2015, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremam doktorat da podučavam mlađe naraštaje

“Kad jednog dana budem napustila mali ekran, to će biti moja buduća profesija – prenosiću znanje mlađima kao doktor nauka iz oblasti medija i kulture” kaže Lea. Voditeljka ružičaste televizije Lea Kiš Jokić godinama vodi mnogo hvaljenu i kritikovanu emisiju „Nedeljno popodne sa Leom Kiš“ (nedelja, 17.00), a nedavno je na Pinku uradila i „Specijal: Veče sa Leom Kiš“ (ponedeljak, 21.00).
 
– Prošlog ponedeljka sam uradila specijal, a da li će emisija zaživeti, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << videćemo. Ona je slična emisiji „Nedeljno popodne sa Leom Kiš“ s tim što ima manji broj gostiju. Razmišljam da napravim novi koncept, koji ćemo razrađivati u hodu – otkriva voditeljka na početku razgovora za „Blic TV magazin“.
Često je na meti gledalaca, kritičara, a ponajviše forumaša zbog raznih stvari, a najviše joj se zamera da dovodi iste goste.
– U Srbiji je teško praviti emisiju sa mnogo gostiju a da se povrememo ne ponovite jer „tržište“ se, kada su u pitanju zvezde, drastično smanjilo. Vodim računa o tome da mi gosti budu raznovrsni, iz različitih sfera života: estrade, sporta, politike… Slobodno mogu da kažem da svake nedelje pravim malu svadbu – gosti, orkestri, restorani, publika i tako punih petnaest godina – kaže poznata voditeljka.
Lea dodaje da se ne obazire mnogo na prozivke.
– Neophodno je da osluškujete publiku i kolege da bi bili bolji i kvalitetniji, ali važno je razgraničiti kakva je kritika od toga ko vas kritikuje. Ako uzmete sve te činjenice u obzir, onda izdvajate pravu i sadržajnu kritiku koja vas tera da neke stvari popravite kod sebe.
Dok neke kolege često menjaju medijske kuće, Lea ostaje verna Pinku.
– Mnoge moje kolege razmišljaju materijalno o svom poslu. Nije sve u novcu. Naprotiv, meni je najvažnija sloboda i kreativnost koju imam sada.ored rada na televiziji, Lea je našla vremena da se bavi i naukom. Prvo je magistrirala na temu iz medija, a uskoro će braniti doktorat iz oblasti pozorišne produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti. Obrađuje temu „Mehanizam promena Burgteatra“. Mentor joj je profesorka Dragana Čolić Biljanovski.
– Lepo je spojiti nauku i iskustvo i mislim da kada jednog dana budem napustila mali ekran, to će biti moja buduća profesija. Prenosiću znanje mlađima i početi rad kao profesor, odnosno kao doktor nauka iz oblasti medija i kulture – ističe Lea Kiš.

The post Spremam doktorat da podučavam mlađe naraštaje appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.