Solar Opposites – ako ste voleli “Rika i Mortija”, obožavaćete ovu uvrnutu animiranu seriju

Izvor: 011vodič.com, 27.Feb.2021, 11:38

Solar Opposites – ako ste voleli “Rika i Mortija”, obožavaćete ovu uvrnutu animiranu seriju

Ukoliko ste fanovi animiranih serija, ne sumnjamo da ste makar čuli za seriju “Rick and Morty”, a verujemo i pogledali sve epizode. A da li ste čuli za “Solar Opposites”?
Foto: IMDb
“Rick and Morty” postala je neizbežni deo pop kulture poslednjih godina i zahvaljujući tome obećane su nam brojne nove epizode, tako da za tvorce serije nema zime.
Međutim, Džastin Roiland, polovina pomenutog dvojca, prošle godine je realizovao još jedan projekat na vrlo slične >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << teme i sa prepoznatljivom atmosferom.
U pitanju je takođe animirana serija, pod nazivom Solar Opposites, čija druga sezona izlazi krajem marta, tako da je sada idealan trenutak da pogledate prvu sezonu i popunite rupu između sezona Rika i Mortija.
Nova serija nipošto nije za potcenjivanje i, iako možda ne toliko kvalitetna kao prva kreacija ovog autora, zaokupiće vam pažnju zabaviti.
Ponovo je u pitanju animirano ostvarenje koje nije za maloletne, jer se bavi raznoraznim temama na eksplicitan način i koje će vas naterati na razmišljanje po završetku svake epizode.
A o čemu se tu zapravo radi? Priča prati četiri vanzemaljca čiji brod pada na Zemlju, nakon čega oni moraju da se snađu u novonastaloj situaciji jer im ne uspeva da ga poprave. Korvo je uštogljeni vođa misije kome se uopšte ne dopada to što vidi oko sebe i koji jedva čeka da napusti Zemlju.




Njegov partner Teri mnogo bolje reaguje na ljudsku kulturu i brzo pronalazi načine da se uklopi i postane deo zajednice. Jumjulak i Džesi, koji su neka vrsta mlađih replikanata ili klonova dvojice starijih likova, igraju ulogu njihove dece i umnogome su slični starijim likovima.
Kao i u Riku i Mortiju, i ovde imamo mnoge neobične naučnofantastične zaplete, koji uključuju putovanje kroz crne rupe, neonaciste i distopijsko društvo smanjenih ljudi koji žive u nekoj vrsti zverinjaka. Ako vam to deluje blesavo, onda vas tek čeka zanimljiva vožnja!
Animacija izgleda poznato, a Korvo glas dobija od Džastina Rojlanda, koji je ujedno pozajmljuje glas i Riku i Mortiju u gorepomenutoj seriji.
Međutim, likovi su ipak drugačiji i zapleti nisu kopija već viđenog, a i serija se oslanja na priče koje se nastavlljaju iz epizode u epizodu, tako da one nisu isključivo celine za sebe.
Ono što je i očekivano od ovog tvorca, na sve strane sevaju popkulturne reference, omaži i parodije i treba biti stalno koncentrisan kako biste prepoznali sve njih. Čak i bez toga biće vam zabavno da pratite seriju, jer ona pre svega cilja da bude smešna i opusti vas, bez previše naprezanja.
Za glasove ostalih likova zaduženi su Kristina Hendriks, Tifani Hejdiš, Alfred Molina i Džejson Mancukas, koij su se svi već na neki način oprobali u svetu animacije.
Ne samo da uskoro dolazi druga sezona ove serije, nego je ona već obnovljena i za treću sezonu, tako da nas definitivno očekuje još puno zanimljivih epizoda. Serija Solar Opposites je za sada dostupna za strimovanje na servisima Hulu i Disney+.



The post Solar Opposites – ako ste voleli “Rika i Mortija”, obožavaćete ovu uvrnutu animiranu seriju appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.