Snimljen NEVEROVATAN prizor na plaži! Čim nema ljudi... ovo je PREDIVNO! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 11:11

Snimljen NEVEROVATAN prizor na plaži! Čim nema ljudi... ovo je PREDIVNO! (VIDEO)

Svima smo smetnja...

Plaže Palavana, glavnog ostrva istoimene pokrajine na Filipinima, bile su turističko odredište, alu sad su napuštene usred globalne pandemije koronavirusa. Ipak, nisu i prazne, jer biolozi su svedočili o hiljdama ružičastih meduza u okeanu. One su godinama bile odsutne zbog ljudske aktivnosti.

Ružičaste meduze dolaze do obale i izdižu se na površinu jer se više ne osećaju ugroženo u svom prirodnom staništu. Stručnjaci veruju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su meduze ostale dublje u moru zbog prisutnosti turista, prenosi Daily Mail.

Koronavirus je na Filipinima potvrđen 30. januara i otad se njime zarazilo više od 2.600 ljudi, a više od 100 ih je preminulo.

Jellyfish certainly are not affected by #COVID19 restrictions. Here is a bloom of #jellyfish medusae of the tomato  jelly, Crambione cf. mastigophora in El Nido, S. Philippines 🇵🇭

 Alimar Amor 23 March 2020 pic.twitter.com/5avr1ptJdy

— Sheldon Rey Boco (@SheldonRey) March 28, 2020

Šeldon Rej Boko, doktorand morske biologije sa univerziteta Grifit u Australiji, kaže kako je video meduza snimljen 23. marta na plaži Corong Corong u El Nidu. "Na meduze ne utiču #COVID19 ograničenja", našalio se Boko na Tviteru uz snimak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.