Snimam crtać o Beogradu

Izvor: Blic, 12.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimam crtać o Beogradu

Iako je u poslednje vreme maksimalno angažovan na programima zaštite životne sredine i strategije održivog razvoja Srbije, poznati glumac Zoran Cvijanović privodi kraju dva, kako kaže, velika i najlepša projekta koja je do sada radio. To je film „Sveti Georgije ubiva aždahu" i dugometražni crtani film „Edit i ja", čija je tematika smeštena u Beograd 2070. godine.

- „Edit i ja" je crtać koji će potpuno iznenaditi i oduševiti sve - kaže popularni Cvija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napominjući da se na ovom projektu radi već četiri godine i da su glasove za crtani film pozajmili velikani srpskog glumišta: Seka Sabljić, Petar Kralj, Nebojša Glogovac, Boris Milovojević, Marija Karan...

- Prvi put će mladi ljudi imati priliku da gledaju film budućnosti koji smo pravili u našoj zemlji, dakle budućnost ovde, u Beogradu. A meni se čini da je budućnost jedan aspekt koji gotovo da ne postoji u svakodnevnom životu - kaže Cvijanović.

„Sveti Georgije ubiva aždahu" je film koji prati tematiku iz Prvog svetskog rata i to je jedan od najskupljih filmova u istoriji srpske kinematografije.

- Ako izuzmemo filmove Emira Kusturice, onda je ovaj projekat najskuplji u našoj filmskoj istoriji i zato od njega mnogo očekujemo. Žurimo da ga završimo u sklopu proslave proboja Solunskog fronta. Potpuno je fantastična glumačka podela, u kojoj prednjači Lazar Ristovski i dvoje mladih glumaca, Nataša Janjić iz Hrvatske i Milutin Milošević, za koje tvrdim da će biti otkrovenje kada ovaj film bude prikazan. U pitanju su dve nove zvezde - kaže Cvijanović.

Zoran Cvijanović je za vikend u pratnji potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića i Srđe Popovića obišao ivanjičku opštinu, gde je predstavljen finalni nacrt nacionalne strategije održivog razvoja.

- Ove godine sam bio potpuno posvećen strategiji održivog razvoja životne sredine. Smatram da je usvajanje ove strategije izuzetno važno za našu zemlju. To, naravno, ne znači da se povlačim. Naprotiv, i dalje ću biti angažovan na zaštiti životne sredine jer sam lično zainteresovan. Smatram da je to neka vrsta kulturološkog procesa u našoj zemlji i ima puno dokaza koji to potvrđuju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.