Snage novog talasa

Izvor: Blic, 05.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snage novog talasa

Grupa „Sinestezija" nastala je 2005. godine u Beogradu. Njihova muzika mogla bi najbliže da se opiše kao novi talas iako se u pojedinim pesmama ove grupe primećuju i drugi uticaji.

Članovi benda su Miloš Radovanović (vokal), Marko Vlajčić (bas), Saša Gospodinov (gitara), Ivan Gradišar (gitara) i Vlada Jevtić (bubnjevi). „Sinestezija" vrlo uspešno prenosi energiju rokenrola koju su utemeljile grupe kao što su „Šarlo akrobata", „Električni orgazam", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Idoli", „Haustor" i drugi ali pored domaćih snaga članovi benda ističu i strane bendove koji su uticali na njih a to su: „Joy Division", „Gang of four", „The Clash", „Talking heads", „The Cure", „The Smiths"...

Do sada su svirali uglavnom u Beogradu, a često su svojim energičnim nastupima uspeli da naprave odličnu atmosferu. Pesme su na srpskom, a tematika kojom se bave uglavnom obuhvata gradsku svakodnevicu s akcentom na ljubavnim motivima. Ime benda, kažu, predstavlja mešavinu čula i sposobnost da se kroz muziku vide boje te oseti ukus i miris pesama.

U slučaju „Sinestezije" važi konstatacija da se novi talas vraća svakih trideset godina. I to ne samo kao bleda kopija, već donosi jednu novu svežinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.