Slovenka Rebeka najlepša

Izvor: Blic, 22.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenka Rebeka najlepša

U anketi „Blica", u kojoj je glasalo oko 800 ljudi, Slovenka Rebeka Dremelj je proglašena za najlepšu učesnicu „Evrosonga", druga je Sirušo, predstavnica Jermenije, dok je treća Jelena Tomašević. Prema očekivanju, među prvih pet nalaze se i Grkinja Kalomira i predstavnica Ukrajine Ani Lorak.

Za razliku od prethodnih takmičenja, ove godine je teže nego ikada izabrati najlepšu pevačicu na „Evroviziji". Ne samo zbog toga što lepotica ima mnogo, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zato što je većina učesnica odlučila da igra na proverenu kartu - seksepil i provokativan nastup.

Slovenačka pevačica Rebeka Dremelj nije uspela da se plasira u finale, iako njena pesma sigurno nije bila lošija od numera ostalih učesnika prvog polufinala. Rebeka je imala zapažen nastup u sado-mazo fazonu, a ako joj je to neka uteha, u mnogim anketama je proglašena za najlepšu učesnicu „Evrosonga".

Sirušo, prva dama koja predstavlja Jermeniju na „Evroviziji", tvrdi da joj komplimenti prijaju, ali napominje da joj je, ipak, mnogo važnije da publika glasa za nju... zbog pesme.

- Naravno da mi godi kada čujem da me ubrajaju među najlepše učesnice takmičenja. Ali, želim da se čuje moja pesma i pogleda moj nastup. Moje mišljenje je da je mnogo važnije ono što čovek nosi u sebi, a ne spoljašnjost, tako da i sama dosta polažem u svoje obrazovanje - priča Sirušo.

Jelena Tomašević akcenat pre svega stavlja na svoj moćan glas, čemu je podređen i njen scenski nastup. Tu nema prostora za provokativne detalje, a nakon finala ćemo videti šta je bilo važnije, pesma ili izgled.

Grčka „džepna venera" Kalomira u svom nastupu kopira Britni Spirs, a uz mini haljinu koja se podrazumeva i nepresušnu energiju, može da računa na mnogo glasova muškaraca.

Ukrajinka Ani Lorak, koja kaže da je privilegovana jer joj je Bog podario glas ali i stas, za sinoćno polufinale je pripremila provokativan nastup, a Ani ima mnogo iskustva u tome - nekoliko puta je proglašavana za najseksepilniju Ukrajinku, a poznata je i po kontroverznim spotovima.

Među lepotice ovogodišnjeg takmičenja ubrajaju se i Norvežanka Marija, Morena sa Malte, Čehinja Tereza Kerndlova, Šveđanka Šarlot...

Takođe, i drugi učesnici su shvatili da im lepe devojke nikako ne mogu škoditi, simpatične prateće vokale su doveli Estonci, Letonci, Crnogorac Stefan Filipović, Belorus Ruslan Alehno...

Koja je najlepša učesnica „Evrovizije"?

1. Rebeka Dremelj (Slovenija) - 19 odsto (157 glasova)

2. Sirušo (Jermenija) 17 odsto (149)

3. Jelena Tomaševic (Srbija) - 15 odsto (127)

4. Kalomira (Grčka) - 14 odsto (111)

5. Ani Lorak (Ukrajina) - 11 odsto (84)

6. Marija (Norveška) - 10 odsto (49)

7. Tereza Kerndlova (Češka) - 7 odsto (30)

8. Morena (Malta) - 3 odsto (30)

9. Šarlot Pereli (Švedska) - 2 odsto (17)

10. Hisela (Andora) - 2 odsto (15)

Tradicija

Holanđanka Ester Hart nije pobedila na „Evroviziji" 2003, ali je bila najlepša. Naredne godine pažnju su privukle Kipranka Lisa Andreas i Ruskinja Julija Savičeva. Grkinja Helena i Širi Mamon iz Izraela obeležile su „Evrosong" 2005, a sledeći Elena Ristevska (Makedonija), Severin Fever (Monako), Karola (Švedska)...

Rebeka Slovenija

25. jul 1980.

Rebeka, koja je 2001. bila mis Slovenije, ima istetoviranog delfina na levoj dojci; glumila je u filmu „Na svoji vesni" i televizijskoj seriji „Naša mala klinika"

Sirušo Jermenija

7. januar 1981.

Sirušo je kćerka poznate jermenske pevačice Suzan Margarjan; uzimala je časove klavira, a trenutno studira diplomatiju u Jerevanu.

Jelena Srbija

1. novembar 1983.

Jelena je prvi nastup imala u osmoj godini na dečijem takmičenju „Šarenijada" u Kragujevcu; ove godine bi trebalo da objavi debitantski album.

Kalomira Grčka

31. januar 1985.

Kalomira je rođena u Njujorku, devet godina je svirala violu u školskom orkestru, a 2003. je u srednjoj školi „Vest Hemsted" izabrana za kraljicu mature.

Ani Lorak Ukrajina

27. septembar 1978.

Ani je prvi profesionalni ugovor potpisala sa 14 godina, bila je ambasador dobre volje Ujedinjenih nacija; u Ukrajini je zaštitno lice kuće „Švarckopf & Henkel".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.