Izvor: Blic, 30.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavni iza rešetaka

Slavni iza rešetaka

Više od deset godine niko nije čuo za Aksela Rouza, pevača grupe 'Gans end rouzis', ali on se u velikom stilu vratio - nedavno je u Stokholmu uhapšen zato što je ugrizao za nogu hotelskog čuvara! Pevač je priznao krivicu, platio 3.000 funti kazne i zbrisao iz Švedske. Međutim, Aksel je samo jedna od mnogobrojnih zvezda koje su završile iza rešetaka... zbog tuče, droge, vožnje u pijanom stanju...

Američki komičar Tim Alen je 1978. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uhapšen zbog posedovanja kokaina i bio je u zatvoru dve i po godine.

Legendarni Džems Braun uhapšen je 1988. godine nakon policijske potere kroz dve države, a zaustavio se tek kada su mu policajci, koji su ispalili 23 metka (!) na njegov džip, izbušili prednje gume. Nakon 18 meseci zatvora, Braun koji je tvrdio da je tokom jurnjave bio pod uticajem PCP-a (halucinogene droge), uslovno je pušten 1991. Glumac Robert Dauni Džunior je prvi put uhapšen 1996. zbog pijane vožnje, a sledeće godine je uhapšen kada je, drogiran do besvesti, obio kuću svog komšije i zaspao u njegovom krevetu! Takođe, on je više puta privođen zbog posedovanja droge, neregistrovanog oružja... Dauni je u zatvoru bio nešto više od godinu dana, a pušten je jer su ga drugi zatvorenici maltretirali. Reper Snup Dogi Dog uhapšen je 1993. godine zbog optužbi za ubistvo,

a oslobođen je nakon trogodišnjeg suđenja. Ali, ponovo je uhapšen 1997. godine zbog posedovanja oružja i dobio je tri godine uslovne kazne. Nekadašnji bokserski šampion Majk Tajson uhapšen je 1991. godine zbog silovanja Dezire Vašington. Iako je osuđen na šest godina zatvora, izašao je na slobodu nakon odslužene tri godine. Majkl Džekson je 2003. uhapšen pod optužbom da je seksualno maltretirao decu. Platio je kauciju od tri miliona dolara i za vreme suđenja se branio sa slobode. Na kraju je oslobođen optužbi.

Verovatno je najčuveniji slučaj O’Džej Simpsona, igrača američkog fudbala i povremenog glumca ('Goli pištolj'), koji je 1994. uhapšen zbog optužbi da je sačmaricom ubio svoju suprugu Nikol i njenog ljubavnika. Iako ga je policija zatekla krvavog, s oružjem u ruci, nakon burnog suđenja koje je podelilo Ameriku, Simpson je oslobođen.

U poređenju sa ovim 'teškašima', smešno zvuči slučaj Frenka Sinatre koji je 1938. godine uhapšen zbog veze sa udatom ženom! Optužbe su odbačene.

O Džej simpson, 1994, optužen da je ubio suprugu i njenog ljubavnika, oslobođen na sudu

Al Paćino, 1961, posedovanje oružja, tri dana zatvora

Bil Gejts, 1977, prolazak kroz crveno svetlo, detalji misteriozno nestali

Džejson Kid, 2001, nasilje u porodici, kurs za kontrolu besa

Frank Sinatra,1938, uhapšen pa oslobođen od optužbe da je bio sa udatom ženom

Hju Grant, 1995, iznajmljivanje prostitutke, dve godine uslovno

Kijanu Rivs, 1993, vožnja u pijanom stanju, kaucija

Majkl Džekson, 2003, optužen da je seksualno zlostavljao decu, oslobođen optužbi.

A. Novaković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.