Slavne ličnosti koje su nas napustile u 2014. FOTO

Izvor: Mondo, 02.Jan.2015, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavne ličnosti koje su nas napustile u 2014. FOTO

Može se reći da je prošla godina bila crna za svet muzike, umetnosti i kulture, a filma posebno. Podsetimo se zvezda koje su nas napustile u 2014. godini.

Neki su imali sreće da požive dugo, dok su neki od njih otišli iznenada, prebrzo i ostavili ceo svet u šoku.

Glumac Rodžer Lojd Pak, popularni Triger iz serije "Mućke" preminuo je u početkom januara, a mesec dana kasnije i Filip Sejmur Hofman, jedan od najcenjenijih glumaca svoje generacije, Oskarovac, pozorišni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << glumac i režiser.

Legendarni glumac Miki Runi otišao je u 81. godini nakon duge i teške bolesti, dok je pravi šok usledio kada je javljeno da je preminula i mlada voditeljka i ćerka Boba Geldofa- Pičiz Geldof., koja je iza sebe ostavila dva maloletna sina.

Napustio nas je i engleski glumac Bob Hoskins, kojeg se sigurno sećate iz filmova "Ko je smesti Zeki Rodžeru", "Nedođija", "Kuka"). Početkom maja oprostili smo se i  od britanskog režisera, scenariste i glumca, koji je veći deo svog radnog veka proveo u Srbiji- Timotija Džona Bajforda.

Mnogima je obeležio detinjstvo serijama koje je napravio: "Neven", "Poletarac", "Babino unuče", "Metla bez drške", "Tragom ptice dodo", "Notna svaštara"...

Za njim smo ispratili i slavnog džez muzičara i kompozitora Mihajla Mišu Blama. Britanski glumac Rik Mejal, poznati po brojnim sitkomima poput "The Young Ones", "Blackadder", "The New Statesman", "Bottom" i filmu "Ne tupi Frede" iznenada je preminuo u junu mesecu prošle godine. Bluz gitarista Džoni Vinter umro je u hotelskoj sobi u Cirihu tokom turneje. Imao je 70 godina.

Zvezda filma "Beležnica" Džejms Garner preminuo je u 87. godini, a samo mesec dana kasnije, u avgustu, svet je zanemeo kada je iz Holivuda stigla vest da je glumac Robi Vilijams izvršio samoubistvo. Čak su mu i Beograđani odali počast grafitom kod Brankovog mosta.

Zauvek lepa Loren Bekol oprostila se od nas u 89. godini života. Ona je bila jedna od poslednjih živih legendi holivudskog zlatnog doba. Komičarka Džoan Rivers umrla je usled komlikacija nastalih nakon rutinske operacije. U svojoj knjizi je ostavila uputstva kako želi da joj izgleda sahrana, između ostalog poželela je da joj Meril Strip plače na pogrebu na pet različitih akcenata.

Jugoslovenska glumica Marija Crnobori umrla je u Beogradu, u 97. godini. U novembru mesecu, preminula su još dva velika imena sprskog pozorišta Nikola Simić i Jovan Ćirilov.

Jedan od najboljih glumaca stare Jugoslavije Nikola Simić umro je u 80. godini. Igrao je u brojnim predstavama, domaćim filmovima i serijama - "Tesna koža", "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Više od igre", "Ljubav i moda".

Ćirilov će zauvek ostati upamćen kao velikan kulture i pozorišta.

Na samom kraju 2014. godine, napustio nas je i Džo Koker, ostavivši nam pregršt svojih hitova.

Slava im!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.