Izvor: Njuz.net, 07.Apr.2017, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole uvode predmet “Poštovanje vlasti i osnovi neprotestovanja”

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 7. april 2017, (Njuz) – Srednje škole u Srbiji od sledeće školske godine uvešće novi obavezni predmet pod nazivom “Poštovanje vlasti i osnovi neprotestovanja”.
Ministarstvo prosvete odlučilo je da ovaj predmet uvede jer se pokazalo da mladi ne razumeju u dovoljnoj meri značaj poštovanja vlasti i koliko je važno da se protiv nje ne buni i ne protestuje.
– Najnoviji studentski protesti pokazali su da je naš obrazovni sistem, a tu pre svega mislim na Pink, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Hepi, Studio B i Informer, negde ozbiljno zakazao. Mladi ljudi na ulicama pokazuju da ne shvataju da vlast najbolje zna šta je dobro za njih i da bi trebalo da je slušaju bez pogovora. Zato želimo da ih uputimo u veštine neprotestovanja i kritičkog nerazmišljanja, ali i primernog glasanja – naveo je ministar obrazovanja Mladen Šarčević.
Prema njegovim rečima, veliki broj dece je danas zapušten i vaspitavaju ih roditelji i nevladine organizacije.
– Mnoge mlade danas na pogrešan put izvode roditelji koji su takođe protestovali u prošosti. Reč je, dakle, o mnogo dubljem problemu, o generacijski lošem obrazovanju i vaspitanju, a to se ne može ispraviti preko noći – naveo je Šarčević i dodao da će uskoro biti objavljen i “Vučićev bukvar” za đake prvake, kao i “Čitanka Vučićevih govora” za sve osnovce.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.