Izvor: Njuz.net, 05.Dec.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škole uvode predmet Novija istorija Srbije

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 5. decembar 2016, (Njuz) – Osnovci i srednjoškolci će od narednog polugodišta dobiti novi predmet – Novija istorija Srbije, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.
Kako je naveo resorni ministar Mladen Šarčević, Novija istorija Srbije će od sledećeg polugodišta biti fakultativni, a od naredne školske godine obavezan predmet u školama.
– Ovaj predmet baviće se istorijom Srbije od 2012. godine i svim onim što se po prvi put dogodilo u njenoj novijoj istoriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << kako na ekonomskom, tako i na društvenom, političkom planu – objasnio je ministar.
Među događajima koji će se izučavati kroz predmet Novija istorija Srbije su da je 2014. premijer Srbije imao najduži ekspoze u novijoj istoriji Srbije, da je Er Srbija po prvi put u novijoj istoriji zaradila novac, da nikada ranije Srbija nije imala tako dobre uslove zaduživanja, da nikada ranije u novijoj istoriji nije osvojila toliko medalja na Olimpijskim igrama.
– Naša decu su, kao i mi, savremenici ovih veoma važnih događaja i potrebno je da ih odmah edukujemo o njima. Tako ćemo unapred sprečiti svaki eventualni pokušaj revizije novije istorije Srbije, što neki već sada pokušavaju da urade – istakao je Šarčević.
On je objasnio da će uvođenje novog predmeta imati pozitivan efekat i na izdavaštvo jer će zahvaljujući politici premijer Aleksandra Vučića uvek biti materijala da se udžbenik dopuni novim događajima koji su se po prvi put dogodili u novijoj istoriji Srbije, a samim tim i za štampanjem novih koje će učenici morati da kupe.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.