“Školarac“ Džordan i talentovani Kinezi na meti Liverpula

Izvor: Dzungla.org, 26.Okt.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Školarac“ Džordan i talentovani Kinezi na meti Liverpula

Najmlađi fudbaler u Ligi 1 Engleske eksplodirao ove sezone i privukao pažnju Sitija, Fulama i Liverpula. Sa 'Enfilda' šire skauting-mrežu na Kinu i Aziju.

Ibe Džordan mogao bi uskoro da pojača Liverpul, pošto 15-godišnja senzacija iz Vikomba pruža odlične partije.
Džordan još uvek ide u školu, probio se do prvog tima Vikomba, a bio je na probi u Liverpulu početkom ove sezone.
Impresionirao je tada Kenija Dalgliša i stručni štab, pa se veruje da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << uskoro mogao put Mersisajda. Igra na poziciji krila, može da bude koristan i u napadu, ali će 'Redsi' imati konkurenciju u Mančester Sitiju i Fulamu.
Džordan je postao i najmlađi fudbaler u istoriji Lige 1, pošto je u avgustu debitovao u seniorskoj konkurenciji sa 15 godina i 244 dana. Odigrao je pet mečeva za Vikomb kao starter, dva je počeo sa klupe, a jedan je propustio zbog škole.
Inače, iz Liverpula su najavili proboj na azijsko tržište, posebno kad je u pitanju skauting fudbalera.
'Azija je neispitano tržište. Tamo ima mnogo populacije i mnogo neverovatnih mladih fudbalera. Ako neko ima mlade fudbalere, neka nam se jave. Mi ćemo srediti vizu ako ocenimo da je neko talentovan. Statistički, iz azijskih zemalja dolaze sjajni fudbaleri. U Kini je fudbal najpopularniji sport među mladim ljudima i osećamo da tamo ima mnogo talentovanih fudbalera', rekao je fudbaski direktor Liverpula, Demijen Komoli.
( Izvor: Sportske )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.