Skelet Tiranosaurusa reksa prodat na aukciji za 5,6 miliona evra

Izvor: Beta, 18.Apr.2023, 23:40

Skelet Tiranosaurusa reksa prodat na aukciji za 5,6 miliona evra

Skelet Tiranosaurusa reksa, vrste dinosaurusa koja je živela pre oko 67 miliona godina, prodat je danas na aukciji u Švajcarskoj za oko 5,6 milona evra, saopštila je aukcijska kuća Koler (Koller).Ta kuća sa sedištem u Ciriju je pre prodaje procenila da će skelet biti prodat za pet do osam miliona švajcarskih franaka. Prodat je za 5,5 miliona švajcarskih franaka, što je 5,9 miliona evra sa svim troškovima.T-reks nazvan "Triniti" kompletan je primerak od gotovo 3,9 metara visine i 11,6 metara dužine.Triniti je "jedan od spektakularnijih postojećih skeleta T-reksa, dobro očuvan i izuzetno restauriran fosil", navela je aukcijska kuće pre prodaje.Skelet je sastavljen od nekoliko delova fosila različitih T-reksova nađenih od 2008. do 2013. godine u Montani i Vajomingu u SAD.To je treći put u svetu i prvi put u Evropi da je skelet Tiranosaurusa reksa stavljen na prodaju, navela je kuća Koler, koja je insistirala na retkom kvalitetu skeleta.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skelet tiranosaurusa star 67 miliona godina prodat za više od PET I PO MILIONA EVRA (FOTO)

Izvor: Blic, 19.Apr.2023, 00:11

Skelet tiranosaurusa star 67 miliona godina prodat je privatnom licu na aukciji u Cirihu za 5,55 miliona švajcarskih franaka (oko 5,6 mililona evra), što je prvi put da se Ti reks našao na aukciji u Evropi. Ovaj primerak dinosaurusa opisan je kao jedan od najspektakularnijih skeleta Ti reksa koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.