Izvor: Njuz.net, 22.Nov.2019, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali tvrdi da sporni doktorat nije njegov

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 22. novembar 2019, (Njuz) – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas za Njuz da ga ne pogađa odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jer sporni doktorat uopšte nije njegov.
Mali je naveo da odluka odbora ima isključivo političku pozadinu jer on nije mogao da plagira doktorat koji nije ni pisao.
– Šta da vam kažem, osim da je u pitanju politička odluka. Odbor je vrlo dobro znao da ja nisam pisao doktorat i uprkos tome utvrdili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << postojanje mog neakademskog ponašanja. Ta priča da sam doslovno preuzimao tekstove, odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora, nije tačna jer je to radio autor tog doktorata, ali je Odbor želeo svu krivicu da svali na mene i neka im je – izjavio je Mali.
– Na meni je sada da se borim i da dokažem da je neko drugi pisao doktorat. Ja znam koliko znam i šta sam radio, odnosno znam da nisam radio apsolutno ništa što ima veze sa tim radom. Bilo bi lepo da autor tog doktorata javno saopšti da šta je radio i da preuzme odgovornost za svoje postupke, ali nema veze, neka ide njemu na čast, a meni je sve ovo dobar nauk da ubuduće budem pažljiv prilikom izbora autora moje doktorske disertacije – zaključio je ministar finansija Srbije.
On je dodao da je zbog svih ovih događaja izgubio poverenje u Univerzitet u Beogradu i da se nada da će, kada dokaže da nije autor doktorata, članovi odbora podneti ostavke na svoje funkcije.
Soko Sokolović

The post Siniša Mali tvrdi da sporni doktorat nije njegov appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.