Seljak povećao prinose nakon što je poslušao uputstva političara

Izvor: Njuz.net, 12.Apr.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seljak povećao prinose nakon što je poslušao uputstva političara

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Zemljoradnik želi da se oduži političarima tako što će ih posavetovati kako da vode zemlju

ARILJE, 12. april 2012. (Njuz) - Dragorad Petrović (57), zemljoradnik iz sela Trešnjevica, nedaleko od Arilja, znatno je uvećao prinose na njivi nakon što je danima na televiziji slušao savete političara o gajenju pojedinih sorti povrća.
Novinar Njuza imao je priliku da se uveri u kvalitet Dragoradove zelene salate, mladog luka, rotkvica i spanaća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << koji su ovog proleća rekordno rodili, a što je sve rezultat, kako on kaže, 'pažljivog praćenja uputstava Tadića, Nikolića, Dinkića i drugih političara na televiziji'.
- Toliko lepo i pametno pričaju da sam naučio mnogo toga o poljoprivredi što nisam ni od svog oca i dede. Čak mi i krave daju više mleka od kada sam počeo da ih mazim kao što to oni rade. Opčinila me je dobrota političara koji daju besplatne savete u terminima koje oni moraju da plate - kaže Dragorad i dodaje kako je 'velika šteta što ih nije bilo da o poljoprivredi pričaju na jesen kada je sejao pšenicu, jer je siguran da bi ovogodišnji rod bio rekordan'.
Dragoradove komšije kažu da su u početku bili skeptični prema njegovim tvrdnjama da su 'stranački programi puni korisnik saveta za poljoprivrednike i stočare'.
- Toliko smo oduševljeni Dragovim prinosima da smo odlučili da i sami pomno pratimo sve što političari govore jer možda čujemo rešenja i za veće životne probleme. Mi više ne provodimo vreme u njivi već ispred televizora - kaže Dragoradova prva komšinica Milanka Jugović.
Za kraj razgovora, Dragorad nam je otkrio da bi žarko želeo da se oduži političarima za nesebičnu pomoć tako što će im dati neke savete oko vođenja zemlje, ali da su mu sekretarice iz stranaka rekle da se javi negde u maju jer je sad teško dopreti do bilo koga od njih.
- Razumem ih potpuno jer sada verovatno idu po selima i pomažu ljudima pošto je sezona sadnje - rekao je Dragorad.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.