Sećate li se Mileninih šnenokli?

Izvor: Mondo, 14.Okt.2018, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se Mileninih šnenokli?

Možda ste mrzeli ovu poslasticu, ali ste obožavali "komšinicu" koja ih je spremala. Danas se glumice koja nas je nažalost napustila, prisetio i glumac iz serije "Metla bez drške".

Danas smo izgubili Hasanaginicu, Veru, Marinu, Borku, Livadinku Kukurić, Dušicu... Milenu Dravić.

Legenda srpskog glumišta, koja je iza sebe, svima nama, ostavila sve ove uloge, pokazala je tokom višedecenijske karijere kako se postaje i ostaje "Gospođa glumica", ali ono po čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ćemo još pamtiti Milenu su čuvene "šnenokle" iz serije našeg detinjstva!

DIVA srpskog filma

Svi mi koji smo rasli osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, dobro pamtimo Zlatka, Duška, Vladimira i... NJU.

Bila je Zlatkova komšinica. Zvala se Dušica. Živela je na drugom spratu, šuškala je dok priča i uvek, uvek pravila šnenokle. Možda je ovo bio prvi i poslednji put da nismo voleli Milenu Dravić, jer smo bili ubeđeni, baš kao i Zlatko, da će komšinica Dušica zaista napraviti supu od kornjače Hermesa...

Dušicine šnenokle i NJIHOVI crtaći

"Mala oklopnjača", sećate li se?

Danas se "Dušice" prisetio i "Zlatko", glumac Vladimir Marković, koji je MONDU, nakon što smo ga zamolili da se priseti rada s velikom Milenom Dravić, rekao da "u ovom trenutku jedino što može da kaže o velikoj Mileni" je momenat sa snimanja "Metle", koji je podelio i s pratiocima na Instagramu.

"Kada smo se sreli pre par godina, rekla mi je 'Sad da mi neko ponudi da ponovim ulogu u 'Metli bez drške', pristala bih bez razmišljanja'.

Ta 'Metla' me je spojila sa generacijama naših glumaca, ali najveća zvezda od svih je bila Milena Dravić. Da li sam imao tremu kada je trebalo da je upoznam? Da! Do tog trenutka sam već uveliko gledao 'Priče iz Nepričave', 'Nije lako sa muškarcima', 'Majstorsku radionicu' i trilogiju 'Na određeno vreme'.

Međutim, prošao je tren i kao da mi je oduvek bila komšinica sa drugog sprata. Koliko znam, ovo joj je bio jedini lik sa govornom manom. Mislim da je volela ovu ulogu zato što se zabavljala igrajući je. Kadar koji vidite je trenutak kada mi, to jest Zlatku, daje sok, a Zlatko bi da pobegne što pre.

Morao sam da popijem neki grozni sok od ananasa naiskap, ali u prvih par dublova nije išlo. Prosto nisam mogao. Milena mi ote čašu, ispi iz tri gutljaja i reče 'ako mogu ja, možeš i ti!'.

I zato ću sada, simbolično, da popijem jednu čašu soka od ananasa naiskap za Milenu".

Podsetite se MONDO priloga s "Duškom i Zlatkom"



Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.