Saveti za savršen početak dana!

Izvor: Press, 02.Mar.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti za savršen početak dana!

Imate problema da ustanete ujutru, nemate dovoljno vremena da se spremite, uvek ste pod stresom i u žurbi ujutru? Kako bi vam dan lepo počeo i tako se i nastavio, pridržavajte se par jednostavnih smernica koje će vam svako jutro učiniti savršenim početkom dana.
Foto;dnevno.rs
1. Naspavajte se i ustanite na vreme
Za zdravlje i dobro raspoloženje jako je bitno da legnete na vreme i ustanete >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na vreme. Veče pre lezite malo ranije i videćete pozitivan uticaj, naročito ukoliko se redovno pridržavate rutine leganja i ustajanja na vreme. Ujutru navijte sat par minuta ranije kako bi imali vremena da se bez žurbe spremite za novi dan i nove radne pobede.
2. Rastegnite se kada ustanete
Blaga fizička aktivnost i rastezanje ujutru će vam pomoći da se razbudite, podstičući adrenalin koji će vam dati energije za aktivno jutro i radan dan. Pokušajte nekoliko različitih rastezanja i par blagih vežbi ujutru kako bi videli šta vam najviše odgovara. Učinite par minuta fizičke vežbe delom vaše jutarnje rutine i brzo ćete uvideti pozitivan uticaj na raspoloženje i energiju.
3. Rehidrirajte se i doručkujte
Posle spavanja vaše telo dehidrira, zato je potrebno da kada ustanete popijete čašu vode koja ne bi trebalo da bude previše hladna. Mlaka voda sa malo limuna i meda će biti idealan način za početak svakog dana. Nakon hidratacije sledi doručak, kao nabitniji obrok dana koji nikako ne bi trebalo da preskačete kako biste imali koncentracije i energije za rad. Za doručak nutricionisti obično preporučuju žitarice sa mlekom ili jogurtom, kajganu, kuvana ili pržena jaja itd. Postoji mnoštvo opcija, a sve zavisi od vašeg ukusa i želja. Ukoliko pijete jutarnju kafu, popijte je posle doručka.

4. Sredite se i istuširajte
Umesto da se tuširate pre leganja u krevet, pokušajte da se istuširate kada ustanete. Voda će vam pomoći da se razbudite i osvežite, kao savršen način za početak novog dana. Potrudite se da se lepo sredite i obučete, vaš izgled će sigurno uticati i na bolje raspoloženje i pružiće vam više samopouzdanja za radne zadatke koji vas čekaju.
5. Odvojite malo vremena za sebe
Pustite muziku koja vas oraspoloži, nasmejte se, pročitajte vic, pogledajte smešan video, meditirajte ili bilo šta drugo što pozitivno utiče na vaše raspoloženje. Samo par minuta za nešto što vas čini srećnim će vam pomoći da se lakše suočite sa izazovima koji vas čekaju tog dana, jer "po jutru se dan poznaje".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.