Izvor: Njuz.net, 18.Apr.2024, 15:23

Šapić najavio da će svi beogradski đaci dobiti po 2.000 evra za kupovinu diplome

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 18. april 2024, (Njuz) – Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada, saopštio je danas novinarima da će svi beogradski osnovci i srednjoškolci dobiti umesto udžbenika po 2.000 evra. On je tom prilikom objasnio da je ideja da se ta novčana pomoć iskoristi za kupovinu fakultetske diplome.
– Odlučili smo da odemo korak dalje i da umesto udžbenika, svakom detetu koje ide u beogradsku osnovnu ili srednju školu, obezbedimo novac za kupovinu diplome. Verujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da će to značiti i roditeljima jer neće morati da ulažu novac i vreme u obrazovanje svoje dece – istakao je Šapić.
On je naveo da će u slučaju da su diplome nekih fakulteta skuplje od 2.000 evra, grad subvencionisati njihovu kupovinu.
– U ponedeljak ćemo objaviti spisak fakulteta čije su diplome na prodaju, a prijava će trajati do kraja avgusta. Potrudili smo se da deci obezbedimo što veći broj fakulteta kako bi svako od njih kupio diplomu u skladu sa svojim interesovanjima i željama. Ono što je važno da se napomene jeste da su u ovaj program uključeni i privatni fakulteti za one koji žele da se manje muče oko kupovine diplome – rekao je Šapić
Šapić je dodao da ovaj novac mogu dobiti čak i đaci koji ne žive u Beogradu, ali je neophodno da se njihovi roditelji pojave u glavnom gradu 2.juna kako bi se obavile neke formalnosti.
Soko Sokolović
The post Šapić najavio da će svi beogradski đaci dobiti po 2.000 evra za kupovinu diplome appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatni udžbenici, pomoć od 20.000 dinara za đake, stipendije: Ovo je sve što učenici u Srbiji mogu dobiti, a sada REŠAVAMO SVE NEDOUMICE

Izvor: Blic, 19.Apr.2024, 04:23

Umesto besplatnih udžbenika, svi beogradski đaci dobiće u septembru po 20.000 dinara, a Ministarstvo prosvete objavilo je da će i ove godine obezbediti besplatne udžbenike za osnovnu školu i druga nastavna sredstva iz udžbeničkih kompleta, koje su škole izabrale za školsku 2024/2025. godinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.