Sanja Ilić sprema album „Identitet“

Izvor: Blic, 05.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanja Ilić sprema album „Identitet“

Jedan od najpopularnijih sastava koji izvode etno muziku sa balkanskim primesama je grupa „Balkanika" koju predvodi kompozitor i klavijaturista Sanja Ilić. Ovih dana Sanja Ilić punom parom radi na pripremi novog CD-a „Balkanike" koji će se zvati „Identitet", a uskoro će biti emitovan i dokumentarni film „Balkanika jedna priča" koji govori o osam godina rada Sanje Ilića i njegovog benda.

Sanja Ilić vredno radi muziku za seriju „Selo gori, a baba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se češlja", kao i muziku za novi film Gorana Radovanovića „Hitna pomoć".

- Ideja da novi album nazovem „Identitet" došla mi je posle jednog koncerta u Srbiji, kada mi je prišao jedan klinac koji je imao otprilike jedanaest godina. On mi je rekao da je posle našeg koncerta shvatio gde živi i da mu je jasniji sopstveni identitet. Tada sam shvatio da „Balkanika" zapravo stalno priča priču o identitetu svog naroda i svog podneblja. Voleo bih da naša muzika zaista mlade ljude potakne na razmišljanje o sopstvenim korenima - priča Sanja ilić i dodaje: „Što se muzike tiče na novom albumu biće više elektronike. Naravno zadržaćemo autentičnu svirku na živim intrumentima, ali prosto je tehnologija toliko napredovala da bih lično voleo da „Identitet" ima više elektronski prizvuk. Naravno zadržaćemo i pevanje i svirku na čudnim instrumentima. Imamo ljude koji za nas prave originalne instrumente kao na primer bas gitaru sa šest žica, persijsku lautu... Od svirača, imaću goste iz Pakistana, Indije, Turske i Egipta. Biće najverovatnije jedna prava svetska muzička zvezda gost na ploči, ali ne želim trenutno da otkrijem ko, jer smo u pregovorima".

Sanja Ilić otkriva da posebno žali zbog jedne stvari.

- Žao mi što nisam na ovom albumu ostvario saradnju sa pokojnim makedonskim pevačem Tošetom Proeskim. Bili smo u vrlo odmaklim pregovorima da snimimo moju staru numeru „Ti si princeza", koju je Toše trebalo da peva. Toše mi je priznao da je to bila omiljena pesma njegove majke i zaista je želeo da sarađujemo. Mislim da bi uz zvuk „Balkanike" takva saradnja bila pun pogodak. Album „Identitet" planiram da završim do kraja leta - kaže Sanja Ilić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.