Sahranjena Areta Frenklin

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2018, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjena Areta Frenklin

Nakon osmočasovne ceremonije, kraljica soula Areta Frenklin sahranjena je u svom rodnom Detroitu.

Sahrana Arete Frenklin počela je ulicama Detroita gde su odzvanjale njene pesme, a pogrebnu povorku, u kojoj su bile brojne poznate ličnosti, pratilo je 140 ružičastih "kadilaka" u znak sećanja na njen hit "Freeway of Love".

Sahrani su prisustvovali brojni muzičari, političari, slavne ličnosti i obožavaoci.

Na portalima najvećih svetskih medija mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se pratiti video prenos sahrane.

Stivi Vonder odao joj je poštu pesmom "As". Na kraju pesme rekao je: Bog te blagoslovio, Areta! Raduje to što znamo da ćeš imati večni život. Dok je njen kovčeg napuštao crkvu, Dženifer Holidej je pevala "Climbing Higher Mountains".

Pre Vondera Glejdis Najt otpevala je "You’ll Never Walk Alone" i "Bridge Over Troubled Water".

Na sahrani su pesmom poštu odali i Fejt Hil, Arijana Grande, Čaka Kan, Dženifer Hadson, Fantasija Barino, prenosi AP.

Izvor: YouTube / Guardian News

Sahrani su prisustvovali i bivši predsednik SAD Bil Klinton i njegova supruga Hilari, američki političar Džesi Džakson i pevač Smoki Robinson. Klintone je, čak, održao i govor, navodeći da su on i Hilari, kao mladi, bili njeni grupiji.

Veliki broj ljudi došao je da se oprosti od voljene pevačice.

Na ulicama Detroita, iz automobila i kuća, odzvanjale su pesme Arete Franklin. U hitu iz 1985. godine "Freeway of Love" Franklin je pevala o putovanju u ružičastom Kadilaku. Tim povodom, u njenu čast ,140 ružičastih Kadilaka bilo je deo pogrebne povorke.

Areta Frenklin je preminula je u 76. godini nakon teške borbe s opakom bolešću. Rak pankreasa dijagnostikovan joj je 2010. godine, a ona je prošle godine saopštila da se povlači s muzičke scene i otkazala sve koncerte.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.