SULUDI EKSPERIMENT: Dva meseca jeo samo zdravu hranu, i nećete verovati koji su rezultati toga!  (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Nov.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SULUDI EKSPERIMENT: Dva meseca jeo samo zdravu hranu, i nećete verovati koji su rezultati toga! (VIDEO)

Nisam pio gazirana pića, jeo čokoladu, sladoled i ostale slatkiše. Sav šećer sam unosio iz tzv. zdrave hrane, odnosno hrane koju roditelji svojoj deci daju misleći da im time čine dobro - rekao je u Australijanac u filmu

Australijski  reditelj i glumac Dejmon Gamo u svom dokumentarcu ” The Sugar Filmdošao je do neočekivanog otkrića.

Naime, u svrhu snimanja dokumentarca, Gamo se podvrgnuo 60-dnevnoj dijeti u kojoj je konzumirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << isključivo (navodno) zdravu hranu sa niskim procentom masti, ali sa velikim procentom šećera, prenosi Dejli Mejl.

Uskoro je usledio šok. U samo nekoliko nedelja, Gamo je počeo da se oseća depresivno, pa se loše raspoloženje nastavilo tokom celog eksperimenta. Gamo je dva meseca konstantno konzumirao voćne sokove, žitarice i sportska pića, pa se njegovo zdravstveno stanje postepeno pogoršavalo.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/-Marcus-

Uskoro je uspeo da razvije i bolest jetre poznatu kao “masna jetra”, koju inače uzrokuju debljina, alkoholizam i šećerna bolest, a koja nastaje kao posledica nakupljanja masti u jetri koja prelazi pet posto ukupne težine jetrenog tkiva.

Pre nego je počeo sa snimanjem filma, Gamo je prethodno tri godine izbegavao slatkiše koje je potom ponovo počeo da uvoditi u svoju ishranu, kao svojevrsnu pripremu za eksperiment.

- Nisam pio gazirana pića, jeo čokoladu, sladoled i ostale slatkiše. Sav šećer sam unosio iz tzv. zdrave hrane, niskokaloričnih jogurta, pločica žitarica i različitih sportskih pića, odnosno hrane koju roditelji daju svojoj deci misleći da im time čine dobro – kazao je u Australijanac u filmu.

Osim što je dobio deset centimetara sala oko struka, doktor je njegove mentalne funkcije opisao kao “nestabilne“. Tokom dijete je dnevno otprilike unosio 40 kašičica šećera, iako je dnevna preporuka za muškarce tek devet, a za žene šest kašičica. Na primer, samo njegov doručak, koji se sastojao od nemasnog jogurta, žitarica i voćnog soka, sadržavao je 20 kašičica šećera.

- Ne mislim da bi svi trebalo da prestanemo da jedemo šećer, ali svakako bi trebalo da obratimo pažnju na činjenicu da se šećer nalazi u 80 posto sve prerađene hrane – poručio je glumac, čiji će dokumentarac “The Sugar Film” svoju premijeru imati u januaru.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.