Izvor: Blic, 23.Okt.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRUŠIĆE SE ZBOG URINA Najvišoj katedrali na svetu preti urušavanje

Najviša katedrala na svetu Ulm Minster mogla bi da se sruši jer veliki broj muškaraca vrši nuždu u njoj, upozoravaju gradski čelnici u Nemačkoj.

Problem uriniranja po katedrali nije nov, čelnici su i ranije upozoravali, ali sada situacija polako izmiče kontroli jer kiseline i soli iz urina nagrizaju zidove te crkve.

Povećanja kazne sa 50 na 100 evra nije donela rezultat, a kako do sada nije izrečena nijedan kazna uriniranje je nastavljeno.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rečima Mihaela Hilberta, predsednika agencije Mensterbau, problem je u tome, što se u blizini crkve održava previše festivala na kojima organizatori ne osiguravaju dovoljan broj toaleta.

Ulm Minster je najviša katedrala na svetu, sagrađena je u gotskom stilu i njen zvonik dostiže neverovatnih 160,9 metara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najvišoj katedrali na svetu preti urušavanje zbog urina

Izvor: B92, 24.Okt.2016, 08:37

Muškarci koji uriniraju oko najviše svetske katedrale u Ulmu u Baden-Vurtembergu dovode u opasnost ovu građevinu, upozoravaju gradski čelnici...Problem uriniranja oko katedrale nije nov, ali odnedavno izmiče kontroli jer kiseline i soli iz urina polako nagrizaju zidove ove građevine...Šteta koja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.