SPAS za sve vlasnike kućnih ljubimaca: Ovaj uređaj će vam OLAKŠATI ŽIVOT

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 11:35

SPAS za sve vlasnike kućnih ljubimaca: Ovaj uređaj će vam OLAKŠATI ŽIVOT

Međutim, u pitanju je jedan vrlo moćan uređaj koji nama ljudima, a posebno vlasnicima kućnih ljubimaca, umnogome olakšava život

U poslednje vreme YouTube i društvene mreže preplavljene su kucama, macama, zekama, pa čak i pticama kao što su patke, guske i papagaji koji se po dnevnim soba, kuhinjama i hodnicima sa uživanjem „vozaju“ na jednoj neobičnoj okruglastoj spravi koja sve vreme ispušta zvuke prijatnog brujanja.

Iz opisa ovih snimaka lako se može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saznati da se ta sprava zapravo zove Roomba®, ali mnogi ne znaju o čemu je reč i misle da je u pitanju nekakva igračka za kućne ljubimce.

.

Roomba® je zapravo vakuumski robotski usisivač kompanije iRobot®, koji se prvi put na tržištu pojavio početkom ovog veka i svojim izgledom, a još više funkcijama, odmah osvojio srca svih koji su ga isprobali.

Ovaj robot je vrhunski ekspert za borbu protiv prašine i to na svim vrstama podova – bilo da su u pitanju pločice, laminat, parket, itison ili tepih.

Savremeniji modeli, kao što je to na primer najnovija iRobot® Roomba® s9+, mogu da usisavaju čak i nešto zahtevnije i čupavije tepihe, ćilime, jambolije…

Pritom, Roomba® čitav posao oko čišćenja i usisavanja kuće obavlja sama, bez obzira da li smo mi tu da je nadgledamo ili smo, recimo, na poslu.

Kad joj se istroši baterija, ona ode sama do kućišta da je napuni, pa opet nastavi sa radom, a isto je kad se njen rezervoar napuni prljavštinom, pošto takođe ume sama i da se isprazni.

Istovremeno dok zabavlja naše kućne ljubimce i brižljivo uklanja sve njihove olinjale dlake, iRobot® Roomba® uvlači i prašinu iz vazduha, tako da mi imamo manje posla oko brisanja nečistoća sa nameštaja.

Roomba® je jedan zaista pametan robot, sposoban da uči i mapira svaku pojedinačnu prostoriju, da zapamti raspored nameštaja i vešto izbegava sve prepreke koje joj se nađu na putu.

Pojedini modeli dolaze i sa ugrađenim dodatnim četkicama, koje im pomažu da usisavaju i neka od manje dostupnih područja.

Naprednije modele možemo putem iRobot aplikacije povezati sa internetom, tako da svoju Roombu možemo da pokrenemo čak i kad nismo kod kuće, kažemo joj koje prostorije da usisa i pratimo kako napreduje sa poslom.

Inače, bez obzira na to koji model iRobot® Roomba® vakuumskog robotskog usisivača da se opredelimo, a neke od njih je trenutno moguće nabaviti po zaista povoljnoj ceni, ne moramo da se plašimo da je u pitanju model koji će brzo zastariti, jer bilo šta da se desi, kompanija iRobot® garantuje da će imati rezervnih delova za uređaje koji su stariji i više od deset godina.

Takođe, ova kompanija u svojoj ponudi ima još jednog sjajnog prijatelja za nas i naše kućne ljubimce. iRobot Braavajet® M6 Silver, pametni robot mop brisač podova, koji će učiniti da naši podovi uvek i u svakoj situaciji budu blistavo čisti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.