Izvor: 011vodič.com, 04.Sep.2019, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK Aktuelni osvajač kristalnog globusa Svetskog kupa završio karijeru!

Jedan od najboljih skijaša svih vremena Austrijanac Marsel Hiršer saopštio je da završava karijeru. On je kao razlog povlačenja naveo želju da se više posveti porodici.
Kladionica MaxBet nudi kvotu 6,90 na pobedu Rumunije protiv Španije u kvalifikacijama za EURO 2020.
Postoji mnogo razloga za to. Moja odluka predstavlja njihov zbir. Sve je teže naći motivaciju i sve je kraće vreme tokom leta za oporavak. Srećan sam jer sam 12 godina skijao na visokom >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << nivou, bez ozbiljnijih povreda. Verujem da sam imao neverovatno mnogo sreće, da na dva zdrava kolena mogu da se vratim kući. Pametna je odluka to što sam u ovom trenutku završio karijeru. Rado ću je se sećati. Srećan sam zbog svega što sam postigao. Sve bih isto ponovo uradio – rekao je Hiršer, aktuelni osvajač kristalnog globusa Svetskog kupa.
Ovaj 31-godišnji Austrijanac rekorder je po broju Kristalnih globusa – ima ih osam, pošto je bio nezaustavljiv u Svetskom kupu od sezone 2011/12. U najjačem takmičenju ostvario je 67 pobeda, po čemu je treći najbolji u istoriji, iza Šveđanina Ingemara Stenmarka sa 86 i američke skijašice Lindzi Von, koja je tokom karijere 82 puta stajala na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.
Na Olimpijskim igrama je osvojio dva zlata i jedno srebro. Najsjajnije odličje je čekao do Igara u Pjongčangu, kada je prvo trijumfovao u kombinaciji, a zatim i veleslalomu. Pored toga ima i srebro sa Igara u Sočiju četiri godine ranije u slalomu, njegovoj glavnoj disciplini. Na Svetskim prvenstvima osvojio je pet zlatnih medalja, od čega tri u slalomu i po jednu u kombinaciji i veleslalomu, a dvaput je slavio i u timskim disciplinama s reprezentacijom Austrije, dok je osvojio je četiri srebrna odličja.

The post ŠOK Aktuelni osvajač kristalnog globusa Svetskog kupa završio karijeru! appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOK ZA SKIJAŠKI SVET: Najbolji svih vremena objavio kraj karijere, a tek mu je 30 godina! Evo zašto se odlučio na to (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Sep.2019

Jedan od najboljih skijaša svih vremena Austrijanac Marsel Hiršer saopštio je danas da završava karijeru.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.