Izvor: Blic, 22.Okt.2017, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAMO JE PAO SA KREVETA I NIKO NIJE HTEO DA GA PODIGNE..." Njegovu muziku voleli su mnogi, a preminuo je pre 25 godina odbačen i ponižen

Osamdesete godine prošlog veka u Jugoslaviji definitivno je obeležio "Novi talas" i bendovi koji su tih godina žarili i palili. Ta vrsta muzike budila je bunt mladih, a autori su se pesmama obračunavali sa svetom, te su često stvarali stihove sa socijalnom tematikom.

Najveći od najvećih, po mnogima, bio je beogradski bend "EKV". Iako danas nije prva asocijacija na kultni bend, Ivica Vdović zvani Vd bio je jedna od ikona jugoslovenskog roka i, prema nekima, čovek koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stvorio "EKV" kakav znamo.

Nažalost, Vd je bio i prva službeno registrovana HIV pozitivna osoba bivše Jugoslavije. Kada je jednom prilikom govorila o Vdoviću, velika prijateljica "EKV"-a Sonja Savić rekla je da mu je Beograd odmah okrenuo leđa i da su ga ljudi zbog bolesti masovno izbegavali, piše index.hr. Legendarna glumica tvrdila je da je Vdović bio najvažnija osoba "EKV"-a i čovek koji je stvorio Milana Mladenovića. Vd je stvorio i Margitu Stefanović, jer ju je on doveo u bend dok mu je bila devojka.

Zbog svoje bolesti, Vd je napustio grupu jer su mu vremenom svirke postale previše naporne. Umro je u Beogradu 1992. godine, od AIDS-a.

Sonja Savić je u jednom intervjuu rekla da je nakon smrti Ivice Vdovića ona saopštila tužnu vest njihovom prijatelju Darku Rundeku.

- Kada me je pitao kako je umro, rekla sam da je samo pao sa kreveta u nekakvoj infektivnoj kesi koju niko nije hteo da podigne - u suzama je rekla glumica, a Rundek joj je navodno odgovorio: - Živeo je i umro kao anđeo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.