SALETOV BILANS Đorđević sa “orlovima” na svake dve pobede beleži po jedan poraz

Izvor: 011vodič.com, 10.Sep.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SALETOV BILANS Đorđević sa “orlovima” na svake dve pobede beleži po jedan poraz

Uzavrele su strasti u Srbiji posle neuspeha na Mundobasketu u Kini. Navijači, ali i naša kompletna košarkaška javnost su razočarani eliminacijom “orlova” u četvrtinalu. Traži se krivac.
Kvota u MaxBetu na pobedu SAD protiv Francuske je 1.35.
U većini komentara koji se sada mogu naći na društvenim mrežama se traži “glava” Aleksandra Đorđevića. Odnosno, njegova ostavka. Smatra se da je selektor najviše odgovoran za ovaj rezultat, a brzo se zaboravljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << tri medalje koje je doneo naciji od kako je pre pet godina seo na klupu “orlova”.
Mi se u ovom tekstu ipak nećemo baviti analizom njegovog rada. Biće dovoljno vremena za to u narednim danima, kada se glave malo ohlade. Sada ćemo se samo držati statističkih činjenica.
A one govore sledeće – sa Đorđevićem na klupi je Srbija učestvovala na svih pet velikih turnira, a dva puta je do njih stizala preko kvalifikacija. Osvojena su tri srebra, po jedno svetsko, olimpijsko i evropsko. Pored toga, jednom je Srbija bila četvrta u Evropi, dok je ovaj rezultat u Kini najlošiji sa Đorđevićem.
Dalje, 52-godišnji stručnjak je “orlove” vodio na 57 zvaničnih mečeva. Pobedio je 38 puta, izgubio u 19 navrata. Dakle, na svake dve pobede imamo po jedan poraz.
Vodiće Đorđević Srbiju na još dve utakmice u Kini, gde će probati da izbori direktan plasman na Olimpijske igre. Ako i ne uspe u tome, “orlovi” će igrati kvalifikacije za Tokio, njih su barem u Kini već obezbedili. A da li ćemo u Japan sa Đorđevićem ili ne, znaće se u narednom periodu. To je ipak odluka koju će doneti zajedničkim snagama trofejni stručnjak i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović. Na njihovu odluku ni statistika, ni navijači neće uticati.
2014 – Mundobasket:
Pet pobeda (Egipat, Iran, Grčka, Brazil, Francuska)
Četiri poraza (Francuska, Brazil, Španija, SAD)
Osvojena srebrna medalja
2015 – Evrobasket
Sedam pobeda (Španija, Nemačka, Island, Turska, Italija, Finska, Češka)
Dva poraza (Litvanija, Francuska)
Osvojeno četvrto mesto
2016 – Kvalifikacije za Olimpijske igre
Četiri pobede (Portoriko, Angola, Češka, Portoriko)
Obezbeđen plasman na Igre
2016 – Olimpijske igre
Četiri pobede (Venecuela, Kina, Hrvatska, Australija)
Četiri poraza (Australija, Francuska, SAD, SAD)
Osvojena srebrna medalja
2017 – Evropsko prvenstvo
Sedam pobeda (Letonija, Turska, Velika Britanija, Belgija, Mađarska, Italija, Rusija)
Dva poraza (Rusija, Slovenija)
Osvojena srebrna medalja
2018/2019 – Kvalifikacije za Mundobasket
Sedam pobeda (Austrija, Gruzija, Austrija, Gruzija, Estonija, Grčka, Izrael)
Pet poraza (Nemačka, Nemačka, Grčka, Izrael, Estonija)
Obezbeđen plasman na Svetsko prvenstvo
2019 – Mundobasket
Četiri pobede (Angola, Filipini, Italija, Portoriko)
Dva poraza (Španija, Argentina)
Pobeda: 38
Poraza: 19
Osvojeno: Tri srebrne medalje

The post SALETOV BILANS Đorđević sa “orlovima” na svake dve pobede beleži po jedan poraz appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Varda brani “orlove”: Zaje*ite one koji bi da vas pljunu, oni ne vide dalje od svoje pljuvačke

Izvor: 011vodič.com, 10.Sep.2019

Lako je kritikovati sportiste posle poraza. Nikome nije lako posle neuspeha Srbije na Mundobasketu u Kini i poraza od Argentine u četvrtfinalu. Nije ni Ratku Vardi, nekadašnjem mladom reprezentativcu Jugoslavije i košarkašu Partizana, Real Madrida…. Kvota u MaxBetu na pobedu Francuske protiv...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.