Ričard Brenson se priprema za let u svemir

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2018, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ričard Brenson se priprema za let u svemir

Britanski multimilijarder Ričard Brenson trenira za astronauta i uskoro će prvi put poleteti u svemir, prenosi BBC. "Govorimo o mesecima, ne o godinama. Dakle, vrlo je blizu. Pred nama je uzbudljiv period", rekao je Brenson.

- Prolazim obuku za astronauta, vežbam u teretani i centrifugi kako bi moje telo moglo da se nosi s letom u svemir - dodao je.

Šezdesetsedmogodišnji bogataš u svemirska putovanja investira veliki novac od 2004. kada je osnovao kompaniju za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svemirski turizam "Virgin Galactic".

Branson, tehnološki magnat Ilon Mask i osnivač Amazona Bezos utrkuju se ko će prvi povesti putnike u svemir.

Ser Ričard se nada da će biti jedan od prvih svemirskih turista. Kaže da obuka zasad ide dobro, a radi bolje fizičke spreme igra tenis četiri puta nedeljno, planinari i vozi bicikl.

Osnivač "Virgin"-a takođe prolazi naporni trening u centrifugi, simulaciji pritiska kojim je ljudsko telo izloženo tokom leta u svemir.

Svi astronauti moraju savladati i trening G sile koji oponaša iskustvo poletanja i prolaska kroz Zemljinu atmosferu.

Ranije ove godine, "Virgin Galactic" obavio je test nadzvučnog putničkog svemirskog broda SpaceShipTwo.

Bio je to prvi uspešan let nove letelice "Virgin"-a nakon što se prethodni brod raspao nad pustinjom u Kaliforniji.

U incidentu 2014. poginuo je jedan, a drugi pilot teško povređen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.