Reklama Toma Forda zabranjena kao vulgarna

Izvor: Blic, 16.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reklama Toma Forda zabranjena kao vulgarna

Reklama za naočare za sunce američkog kreatora Toma Forda, u kojoj žena muškarcu grize prst, zabranjena je u Italiji kao "vulgarna" i "seksualno implicitna".



Na reklami, koju su objavila tri italijanska ženska časopisa, na dve stranice u krupnom planu prikazano je lice žene sa naočarima za sunce i muškarčevim prstom među jarko crvenim usnama.

Italijanski institut za reklamnu samodisciplinu naveo je u saopštenju da reklama ima "eksplicitan i provokativan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << karakter" i da "prelazi granice prihvatljive za reklamu namenjenu široj javnosti".

Fotografija je "veoma vulgarna, prelazi granice lošeg ukusa i vređa osećanja javnosti" i predstavlja "gest uvrede i zlostavljanja žene i degradira njenu ličnost", dodaje to telo.

Na još nekoliko reklama kampanje Toma Forda za muškarce za proleće-leto 2008, objavljenih na internetu, nalaze se prizori seksualno eksplicitnog karaktera, kakva je fotografija nage žene koja drži ruke na intimnim delovima tela muškarca u belom odelu koji u ruci drži cigaretu i bocu alkoholnog pića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.