“Rak mi je oduzeo mnogo, ali mi je doneo još mnogo više!”

Izvor: 011vodič.com, 28.Feb.2021, 09:26

“Rak mi je oduzeo mnogo, ali mi je doneo još mnogo više!”

Pre dvanaest godina, na današnji datum, Kris Halengi je rečeno da joj je ostalo još dve i po godine života.
 Foto: Instagram
Danas, osnivačica CoppaFeel! humanitarne organizacije koja uzbuđeno čeka izdavanje svoje prve knjige, govori o tome zašto obožava da se potopi u ledeni okean, o sitnim zadovoljstvima i zašto nije potrebno da dođemo do poslednje faze karcinoma da bismo se osvestili i počeli da radimo na ostvarenju svojih potencijala. 
Zima je. Nema turista. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Nebo iznad mene je sivo. Čuje se samo buka talasa koji se prelalamaju. I odjednom, samo vidiš osobu u plićaku koja uranja i izranja iz vode naizmenično, kratko i brzo. Neobičan prizor. 
Kris je počela sa ovim jutarnjim ritualom pre nekoliko godina. Ona ulazi u vodu bez obzira kakvo je vreme tog dana. Kaže da se nikada ne navikneš, i nikada taj trenutak potapanja u vodu ne postane lakši, prijatniji.
Ali, jednom kada uđete, endorfin i adrenalin odjednom naglo prostruje vašim telom i vi dobijete dozu sreće i uzbuđenja po koju ste došli. 



“Ima nešto u hladnoći. Čudno je ali ja obožavam taj osećaj borbe sa sobom i prepuštanja. Kakav je osećaj? Hladna voda čini da se osećaš mnogo trezvenije i mnogo življe,” rekla je Kris.

“Biti živ” nije samo tek neka beznačajna fraza u njenom slučaju. Sa 23 godine otkriven joj je rak dojke u četvrtoj, poslednjoj fazi i doktori su joj davali maksimum dve i po godine života.
To je bilo 2009. Na njen oporavak najviše su uticali dobri medicinski tretmani, isprobavanje svih vrsta lekova, ljubav i podrška od strane porodice i prijatelja i ono što je najvažnije, neverovatna želja za životom!

via GIPHY
Da se ne ponovi nikome Svoju strast za životom pretočila je u osnivanje humanitarne organizacije “CoppaFeel!” koja ima za cilj podizanje svesti u vezi prevencije raka dojke.


Zanimljivo je da je ova devojka organizaciju pokrenula samo tri meseca nakon što je saznala svoju dijagnozu. Ona nije mogla da se pomiri sa time da nije postojao način da ranije otkrije da je bolesna, što ju je pokrenulo da pomogne drugim devojkama i ženama.
Putem svoje organizacije nastoji da prenese poruke o tome koliko je važno da se redovno pregledamo i tako izbegnemo ono što se njoj desilo – da kasno otkrije bolest. 
Kris apeluje na žene da ne ignorišu signale koje im telo šalje i da ne misle kao što je ona mislila, da mlade osobe ne mogu da dobiju rak.
Pisanje leči Proces pisanja knjige pod nazivom “Glittering a Turd” za Kris je bio karatzičan. To je za nju bio prostor gde je izrazila sve svoje misli i osećanja na putu koji je prošla.
I pored svih nagrada, odavanja počasti, dokumentarnog filma koji je BBC emitovao i uspeha da se edukacija o prevenciji raka nađe u zvaničnom nastavnom programu škola u Britaniji, ova devojka je ipak mnogo ponosnija na nešto drugo.
Na ljude koje je upoznala, one koje je inspirisala i kojima je pomogla da pravovremeno otkriju bolest. 

via GIPHY
To je ono što Kris pokreće. Doprinos drugima i mogućnost da im pomogne kroz svoj primer i rad. To je ono što je ona prepoznala kao jedinu i pravu svrhu koja joj daje snagu da svako jutro ustane iz kreveta i živi!
I pored svega što je proživela u borbi sa svojom bolešću, Kris je pozitivnija i motivisanija nego ikada pre! Rak joj je oduzeo mnogo, ali joj je doneo još mnogo više. 

“Prošla sam kroz pakao, ali ja sam ipak srećna! Srećna sam zbog jednostavnih, malih stvari. Usrećuje me čitanje, pisanje i, da čak i plivanje u ledenom okeanu!”

Kris je i pored svega zahvalna na svojoj bolesti, jer ju je dovela na mesta na koja možda nikako drugačije ne bi stigla.
Pomogla joj je da pronađe sebe, svoju svrhu i način da služi drugima.
Ipak, ona nastoji da pošalje još jednu važnu poruku, a to je: “Nije potrebno da vam se desi karcinom da biste ostvarili svoj pun potencijal i živeli život vredan življenja!”


Zato, nemojmo čekati da nam se desi tako radikalna promena, kao što je neizlečiva bolest da bismo se probudili i počeli da živimo. Naš smisao i ono što nam život čini radosnim možemo pronaći i pre toga!



The post “Rak mi je oduzeo mnogo, ali mi je doneo još mnogo više!” appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.