Izvor: Blic, 14.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica efekata Med skvirel na maskenbalu Fantastika i erotika

Članovi radionice za specijalne efekte "Med skvirel" (Mad Squirrel) učestvovaće u subotu uveče na maskenbalu "Fantastika i erotika" u Domu kulture Studentski grad u Beogradu, koji se održava u okviru konvencije ljubitelja fantastike "Beokon".



Oni će, zajedno sa domaćim specijalistima za maske poput Miroslava Lakobrije, članova studija "Martini" i drugih, šminkati i maskirati posetioce.

Pre samog maskenbala, posetioce očekuje promocija zbirke erotske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fantastike domaćih autora "Ugriz strasti" koju je, uz podršku Ministarstva kulture, izdao organizator svih dosadašnjih "Beokona", društvo ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" iz Beograda.

Nezavisno od "Bekona", "Med skvirel" će održati i izložbu "Iza kamere" u Magacinu u Kraljevića Marka od 21. do 28. decembra, na kojoj će biti predstavljeni objekti, kostimi i radovi na papiru i u 3D formatu.

Izložba ima cilj da običnim posmatračima, ljubiteljima filma, prikaže i pojasni kako nastaju maske i specijalni efekti u filmovima, da približi posetioca dešavanjima iza kamere i upozna sa ovom specifičnom profesijom i samim procesom rada koji je potreban da bi neki efekat bio ostvaren u filmu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.