Radijski festival Radija S završen - nerešeno

Izvor: Blic, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radijski festival Radija S završen - nerešeno

Stručni žiri i publika Radijskog festivala, u organizaciji Radija S, završenog preksinoć u Centru „Sava", odlučili su svojim glasovima da gran pri podele dve pesme: „K’o ljudi", duet koji su otpevali Goca Tržan i Al Dino, i „Bolji čovek", pesma Saše Kovačevića. Oni će, osim priznanja, podeliti i nagradu od 10.000 evra. Nakon veselja u bekstejdžu uz nezaobilazne trubače i šampanjac, pobednici su otišli na splav „Hrabro srce" da zaliju i proslave zasluženu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobedu.



Goca Tržan, poznata i po tome što na festivalima ne pobeđuje, ali njena pesma redovno postaje najveći hit, bila je iznenađena ovakvim obrtom.

- Samo da se ne desi da ovoga puta bude obrnuto! (smeh) Ali, neće, jer se pesma već peva po klubovima - rekla nam je dok je u društvu supruga, kolege Al Dina i svog menadžera Saše Obradovića slavila pobedu.

- Pre ovoga sam dva puta učestvovala na festivalu Radija S i ništa. Kada sam otpevala pesmu, rekla sam svom menadžeru: „Ćale, idem ja kući kod moje ćerke Lene, šta da sedim džabe." Rekao mi je: „Sedi, možda dobiješ neku nagradu". „Ma, kakvu nagr-adu, uvek sam četvrta, osma..." Ali, eto, ispostavilo se da je publika glasala za nas, što meni najviše znači. Radujem se što smo gran pri podelili Saša Kovačević i ja, jer je on super dečko i moj drug - rekla nam je Goca.

- Nakon toga počinjem da radim na novom albumu koji ću objaviti na proleće, a planiram i da uskoro opet ostanem trudna i rodim još jedno dete - otkrila je Goca Tržan, a Al Dino je poručio:

- Presrećan sam! Hvala publici, hvala Srbiji što me je ovako lepo prihvatila i hvala mojoj Crnoj Gori!

Saša Kovačević je na žurki na splavu „Hrabro srce" bio najveseliji. Nazdravljao je tati, bratu, prijateljima...

- Presrećan sam! I ja sam već dva puta učestvovao na festivalu Radija S i ovo je baš treća sreća! Oduševljen sam kvalitetom i organizacijom festivala, a posebno mi je draga specijalna nagrada koju sam dobio od novinara. I još ću vam nešto reći: mnogo mi je draže što gran pri delim sa Gocom i Al Dinom, nego da sam ga sam osvojio. Jer, Goca je divan čovek i pevač, i moja dobra prijateljica - uzbuđeno i radosno je pričao Kovačević, a onda uzeo mikrofon i zapevao, oduševivši publiku na splavu. Žurka je potrajala do duboko u noć, a pobednicima osmeh nije silazio sa usana.

Plavšić: Nisu želeli invalida na sceni

Jedan događaj je bacio senku na inače odlično organizovan festival. Ivan Plavšić, voditelj i pevač, pokretač humanitarne akcije „Veliko srce" za pomoć deci žrtvama nasilja, trebalo je da na sceni Centra „Sava" uruči statuu za humanost Zoranu - Bakiju Anđelkoviću, vlasniku Radija S, inače funkcioneru SPS-a. Ali, do toga nije došlo.

- To je još pre mesec dana bilo dogovoreno. Radio S me je podržao u ovoj humanitarnoj akciji, puštali su i moju pesmu „Život je lep", koja je nastala upravo zbog ove akcije, i hteo sam javno da im se zahvalim - priča Plavšić i dodaje:

- Ali, na sam dan odluka je promenjena. Rečeno mi je da nagradu mogu da predam u kafani u bekstejdžu. Verovatno nekome nije odgovaralo da se ja, invalid u kolicima, pojavim na velelepnoj festivalskoj sceni. U ovoj zemlji ima milion i po invalida i ovaj gest je uvreda za sve njih. Hteo sam da izađem pred publiku i da im se zahvalim na velikom srcu. Ali očigledno, neko ovde nema veliko, već malo srce čim ne želi da javno na sceni primi nagradu od čoveka u kolicima - ogorčen priča Ivan Plavšić.

Zoran - Baki Anđelković na ove optužbe odgovara ovako:

- Televizija „Foks" na kojoj je bio prenos festivala morala je da prekine program u 22 sata zbog fudbala. Nije bilo vremena da Plavšić izađe na scenu, otpeva pesmu „Život je lep" i uruči mi nagradu. Rekao sam mu da to obavimo u bekstejdžu pred puno kamera i novinara, ali, eto, on se bez razloga uvredio - kaže vlasnik Radija S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.