Putnici voza Beograd-Bar stekli uslove za crnogorsko državljanstvo

Izvor: Njuz.net, 18.Sep.2013, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnici voza Beograd-Bar stekli uslove za crnogorsko državljanstvo

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePutnici nisu ni sanjali kakav će biti rasplet njihovog putovanja

KOLAŠIN, 18. septembar 2013, (Njuz) – Svi putnici koji su se juče zatekli u međunarodnom vozu na relaciji Beograd- Bar ispunili su uslove za dobijanje crnogorskog državljanstva – saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.
Ovo ministarstvo je pozvalo sve putnike da zvanično podnesu zahtev za dobijanje državljanstva i obećalo da će nadležne službe svoj posao obaviti u najkraćem >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << mogućem roku.
-Zakoni koji regulišu ovu materiju su jasni i shodno njima svi putnici koji su dobar deo svog života proveli u vozu kod Kolašina imaju pravo na sticanje crnogorskog državljanstva. Ovi putnici su na zakonit način neprekidno proveli dovoljno vremena na teritoriji Crne Gore čime su ispunili jedan od zakonom propisanih uslova za dobijanje državljanstva – kaže izvor iz crnogorskog MUP-a.
Miljan Vuković, jedan od putnika iz voza, koji je već nekoliko puta aplicirao za crnogorsko državljanstvo zadovoljan je ovakvim razvojem situacije.
-Pre nekoliko godina sam se preselio iz Beograda u Budvu. Podneo sam zahtev za dobijanje državljanstva, ali nisam ispunjavao zakonske uslove. U Beograd sam išao kako bih obišao rodbinu i polagao ispit iz Rimskog prava. Juče sam krenuo nazad, ne sluteći da će mi to putovanje pomoći da regulišem svoj status i napokon postanem državljanin Crne Gore – rekao je on i dodao da je, zahavljujući zastojima koje je napravio ovaj voz, prvo u Srbiji, pa u Crnoj Gori, stekao i pravo na starosnu penziju.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Ćihu, ćihu, ćihuhu!

Izvor: RTS, 18.Sep.2013

Umesto za uobičajenih deset sati, voz iz Beograda do Bara stigao za 32 sata. Ministarstvo i Železnica najvljuju da će hitno utvrditi ko je za to odgovoran...Voz koji je prekjuče iz Beograda krenuo ka Baru umesto za uobičajenih deset sati, na svoju destinaciju stigao je posle čak 32 sata...Na nezapamćeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.